N,R&F van vandaag de dag

A Taste of Noma at Claridge’s. Ter gelegenheid van de Olympische Spelen kan men hier van 28 juli tot 6 augustus 2012 van Redzepi’s specialiteiten genieten.” Gevonden op Winelife.nl

 

Bijzonder lekkere Italiaanse wijnen, althans de Belgen zijn er gek op: “Italiaanse wijnen zijn booming business in België. Steeds meer Belgen gaan op zoek naar de perfecte Chianti Classico of naar het volle boeket van de Brunello”

 

Dit weekeinde kan men de Wageningse berg bezoeken. Een wijngaard in optima forma!  Op zaterdag is er een wijnproeverij, op zondag  is de open dag

in het kader van de landelijke campagne “Lekker naar de Boer”. Dit jaar is de wijngaard ook op de zaterdag open in het kader van de Veluwse Wijnroute.

 

A new study by a team of researchers in South Africa has found that reducing a red wine’s alcohol percentage by 50 percent does not reduce its benefits for the heart. But several winemakers say that even if the wine is good for you, it probably doesn’t taste good.”

Lees  hier wat meer over de ins-and-outs van laagalocholische wijnen. Moet je echt een wijn zonder alcohol drinken, probeer dan toch het “wijnsap” van de Tsjechische Zdenka Kroutvorová. Of een hele goede druivensap.

Ik onthoud het u niet: de “Rood Top 20”  hitlijst. Een Europees feestje met een kleine uitschieter naar Chili.  De gedachte achter de lijst is de volgende: “Ons doel is om onze bezoekers een prima assortiment aan betaalbare – dat wil zeggen grofweg geprijsd tussen de 7 en 20 euro – rode, witte en rosé wijnen te presenteren. En ons assortiment telkens te updaten en verbeteren op basis van nieuwe voorstellen van onze proevers en bezoekers. Dus: lekkere wijn, gekozen door jou, geproefd door ons!”

Fairtrade so be it! Fairtrade wines bestormen London. “Fairtrade wine has a golden marketing opportunity after being selected to spearhead the launch of bespoke Olympic wines at London 2012.”

Lees ook:Open dag in de wijngaard
Lees ook:Open dag op Wijngaard de Wageningse Berg
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:PLUS introduceert nieuwe serie verantwoorde huiswijnen
Lees ook:Zet Fairtrade op je boodschappenlijstje

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>