N,R&F van vandaag de dag

Wel of niet verhogen, wel of niet verlagen…het blijft spannend voor wijnminnend Nederland.

Vorige week zaterdag is Jet Wester met een artikel over spuitmiddelen in de wijngaard begonnen. Het vervolg staat inmiddels ook op het blog. Jet heeft kennelijk een vruchtbare pen! De uitleg is helder en duidelijk. De gevolgen van het spuiten worden in kaart gebracht en ook wordt er steeds aangegeven waar je meer over een bepaald onderwerp zou kunnen lezen!

Erg leuk om te doen is de wijn-wandelroute van Amersfoort die iedere eerste zondag van de maand wordt georganiseerd! De route start om 13.30 uur en eindigt rond 18.00 uur.

Wil je wat meer weten over de AOC theorie van het INAO, dan heb je een lekkere kluif aan het artikel  “Binnenkort evenveel AOCs als dagen per jaar”  in het slijtersvakblad.

Geen wijn, maar wel interessant! Misschien wil je wel meestemmen.

 

Proeverij van eerlijke natuurproducten
Op zaterdag 23 juni aanstaande houdt de biologische boerderij Landgoud een open dag in het weekend van ‘Lekker naar de boer’.”

Nog bijzonderder wordt deze wijn dus! 2012 Hongarije wordt  dan zeldzaam.

Op het altijd interessante blog Wijnwijs wordt gewag gemaakt van een sommelierschool in Bordeaux!  Wat een geweldig innovatief project!  Een prima idee !

Nog meer nieuws over het wijnhuis Labouré-Roi en de vervalste etiketten.  We hadden het er deze week al over! De Bourgogne in opspraak. Bron: de Morgen.be

 

 

 

Lees ook:Wijn.bloggids van 10 tot 17 december
Lees ook:Open dag in de wijngaard
Lees ook:De Wijn.bloggids van 12 t/m 18 november
Lees ook:Open dag op Wijngaard de Wageningse Berg
Lees ook:Sprezzatura’s najaarsproeverij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>