PLUS introduceert nieuwe serie verantwoorde huiswijnen

Persbericht  De Bilt, 17 oktober 2013 – PLUS introduceert een nieuwe serie Fairtrade en biologische huiswijnen. Hiermee vergroot PLUS haar assortiment verantwoorde producten wederom.

 

De huiswijnserie bestaat uit zes wijnen, die elk óf biologisch óf Fairtrade zijn. De twee nieuwe biologische wijnen zijn gemaakt van biologisch geteelde druiven. Dit betekent, dat zo min mogelijk gewasbeschermingsmiddelen worden gebruikt en zelfs helemaal geen kunstmest. De vier nieuwe Fairtrade wijnen dragen het Fairtrade keurmerk. Dit garandeert dat de wijn tegen een eerlijke prijs is ingekocht en dat er lokale ontwikkelingsprojecten worden opgestart. Kopers van PLUS Fairtrade huiswijn steunen niet alleen de wijnproducenten, maar ook hun werknemers, hun families en vaak zelfs de hele gemeenschap. Alexandra Pouderoyen, wijninkoopster van PLUS: “Het is toch prachtig dat onze klanten door Fairtrade huiswijn te kopen hardwerkende boeren, hun werknemers en gezinnen kunnen helpen? En door biologische huiswijn te kopen dragen ze een steentje bij aan een beter milieu. Ook bij de samenstelling van het wijnassortiment proberen wij zoveel mogelijk verantwoorde keuzes te maken.”

PLUS beste Fairtrade én beste biologische supermarktketen

Uit de jaarlijkse EKO-tellingen van Milieudefensie is gebleken dat PLUS van alle retailers het grootste aanbod aan Fairtrade en biologische producten verkoopt. Op basis hiervan is PLUS in november 2012 door Milieudefensie uitgeroepen tot beste Fairtrade én beste biologische supermarktketen van Nederland. Uit recent onderzoek door onderzoeksbureau Nielsen is daarnaast gebleken, dat wijnkopende consumenten vinden dat PLUS de Beste Wijnafdeling van Nederland heeft.

Lees ook:Fairtrade huiswijn bij PLUS
Lees ook:Nieuwe website: Puur Tafelen
Lees ook:Zet Fairtrade op je boodschappenlijstje
Lees ook:Nieuwe versie Eerlijke Wijnlijst en Eerlijke Wijnpas
Lees ook:Meer dan 80% van de Fransen kent bio-wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>