Hier weer een heerlijk recept met dito wijn:
Kabeljauwcrème met geroosterde paprika
Benodigdheden
400 g kabeljauwfilet (of andere witvis)
0,5 l visbouillon
1 dl olijfolie
1 teentje knoflook
200 g aardappels
2 eetl melk
1 eetl boter
2 rode paprika’s
4 eetl olijfolie
1 eetl balsamicoazijn
Bereidingswijze
Verwarm de bouillon, zet de warmtebron laag en leg de vis erin. Laat in 10 minuten garen. Pureer de vis samen met 1 dl olie en de knoflook. Maak van de aardappels, melk en boter een puree en roer het vismengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de paprika’s 20-25 minuten in een hete oven en laat in een gesloten plastic zak afkoelen. Trek het vel eraf en snij in repen. Verdeel de paprikarepen over 4 borden en leg er een bolletje kabeljauwpuree op. Meng de 4 eetl olie met de balsamicoazijn en giet die ernaast.
Wijntip:
Deakin Estate Chardonnay
Jindalee Chardonnay
Bernardus Chardonnay
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Saltimbocca met een witte spanjaard
Lees ook:Recept voor gevulde champignonhoedjes met een lichte wijn
Lees ook:Recept voor gegrilde lamsbout met Nieuwe of oude Wereld
Lees ook:Recept voor parelhoen met Chardonnay of Merlot
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Bruschetta met Chardonnay of Rosé