Wijn-spijs combinatie: Kabeljauwcreme met Chardonnay

KabeljauwHier weer een heerlijk recept met dito wijn:

Kabeljauwcrème met geroosterde paprika

Benodigdheden
400 g kabeljauwfilet (of andere witvis)
0,5 l visbouillon
1 dl olijfolie
1 teentje knoflook
200 g aardappels
2 eetl melk
1 eetl boter
2 rode paprika’s
4 eetl olijfolie
1 eetl balsamicoazijn

Bereidingswijze
Verwarm de bouillon, zet de warmtebron laag en leg de vis erin. Laat in 10 minuten garen. Pureer de vis samen met 1 dl olie en de knoflook. Maak van de aardappels, melk en boter een puree en roer het vismengsel erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de paprika’s 20-25 minuten in een hete oven en laat in een gesloten plastic zak afkoelen. Trek het vel eraf en snij in repen. Verdeel de paprikarepen over 4 borden en leg er een bolletje kabeljauwpuree op. Meng de 4 eetl olie met de balsamicoazijn en giet die ernaast.

Wijntip:

Deakin Estate Chardonnay

Jindalee Chardonnay

Bernardus Chardonnay

Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Saltimbocca met een witte spanjaard
Lees ook:Recept voor gevulde champignonhoedjes met een lichte wijn
Lees ook:Recept voor gegrilde lamsbout met Nieuwe of oude Wereld
Lees ook:Recept voor parelhoen met Chardonnay of Merlot
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Bruschetta met Chardonnay of Rosé

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>