Wijn-spijs combinatie: Saltimbocca met een witte spanjaard

Hier weer een heerlijk gerecht met bijpassende wijn.

Saltimbocca met pasta en groene asperges

Benodigdheden:
• 8 dunne lapjes kalfsvlees (circa 75 g per stuk)
• 8 plakken rauwe ham
• 8-12 salieblaadjes
• 50 g boter
• 7 eetl droge witte wijn
• 1 eetl bloem
• versgemalen witte peper
• 8 cocktailprikkers

Voor de pasta:
• 500 g verse linguine of andere pasta
• 400 g groene asperges, onderkant verwijderd
• 2 eetl olijfolie
• 2 eetl peterselie, fijngehakt
• 1 teentje knoflook, zeer fijngehakt

Bereidingswijze
Sla de lapjes vlees zo plat en dun mogelijk, bijvoorbeeld met een deegroller. Leg op elk lapje een plak rauwe ham en een paar salieblaadjes en prik die vast met een cocktailprikker. Verhit de boter in een grote pan en braad de lapjes aan beide kanten kort maar krachtig aan. Haal ze uit de pan en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Verwarm de wijn en meng die beetje bij beetje door de bloem. Giet de wijn daarna met naar smaak witte peper en zout in de braadpan.
Laat 3 minuten op laag vuur zachtjes koken zodat een licht gebonden saus ontstaat. Warm voor het serveren nog even het vlees op in de saus.
Kook ondertussen de pasta in een ruime pan met water en zout beetgaar.
Kook de asperges in een paar minuten gaar en snij ze in stukken van 4 cm. Meng de pasta met de asperges, olijfolie, peterselie en knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Serveer met de saltimbocca.

Bereidingstijd: 45 minuten

Wijnsuggestie:
Espelt Vailet

Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Kabeljauwcreme met Chardonnay
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Hertenbiefstuk met Malbec
Lees ook:Recept voor reebiefstuk met wijncombi
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Spagetti met Pinot Grigio
Lees ook:Recept voor parelhoen met Chardonnay of Merlot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>