Recept voor gevulde champignonhoedjes met een lichte wijn

En weer een recept voor jullie met een bijpassende wijn.

Gevulde champignonhoedjes.

Met een lichte wijn erbij. 

Gevulde champignonhoedjes

Benodigdheden

20 kastanjechampignons

½ rode paprika

100 gram chorizo

1 ui

verse peterselie

2 teentjes knoflook

zwarte peper

½ eetlepel olijfolie

zout

50 gram geraspte jonge kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220˚ C. Veeg de champignons schoon en verwijder de steeltjes. Zet de champignonhoedjes apart.

Was de paprika en maak deze schoon. Hak de champignonsteeltjes, paprika en chorizo fijn. Hak ook de peterselie fijn en snij de ui.

Fruit de ui in een koekenpan. Voeg hierna de chorizo ca. 2 minuten toe en daarna de champignonsteeltjes en paprika. Laat het geheel meebakken voor ca. 3 minuten op laag vuur. Voeg hierna de peterselie en tot slot de geperste knoflook toe. Breng het geheel eventueel wat op smaak met peper en zout.

Vul de champignonhoedjes met het chorizomengsel en druk dit iets aan. Plaats de gevulde champignonhoedjes in een ovenschaal en bak ze tot de champignons gaar zijn (ca. 15 min.).

Gratineer de champignonhoedjes eventueel met wat geraspte kaas.

Serveer de gevulde champignonhoedjes als warm hapje.

Wijnsuggestie:

Michel Laroche Rosé de la Chevalière

of

Basa 

 

 

Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Spagetti met Pinot Grigio
Lees ook:Recept voor gegrilde lamsbout met Nieuwe of oude Wereld
Lees ook:Herfstrecept
Lees ook:Tips voor de kerst 4
Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Saltimbocca met een witte spanjaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>