Edwin Raben nieuwe Bordeaux Wine Educator

Sommelier Edwin Raben heeft in december jl. als derde Nederlandse wijnprofessional de opleiding voor International Bordeaux Wine Educator bij l’Ecole du Vin de Bordeaux met succes afgerond. De intensieve cursusweek bij l’Ecole du Vin bestond uit theorie- en praktijklessen en een examen bestaande uit theorievragen, een opstel en een blindproeverij. Raben is nu in het bezit van het certificaat International Bordeaux Wine Educator en geaccrediteerd om lessen cq. workshops te geven in opdracht van het Conseil Interprofessionnel du Vin de Bordeaux (via Sopexa) in Nederland.

L’Ecole du Vin de Bordeaux heeft al meer dan 15 000 personen over de hele wereld opgeleid, zelfstandigen of in samenwerking met scholen en onderwijzers.

L’Ecole du Vin is voornamelijk goed vertegenwoordigd in Azië en Europa. In Europa hebben de volgende landen geaccrediteerde  International Bordeaux Wine Educators: België, Duitsland,   Denemarken,  Nederland,  IJsland,  Verenigd Koninkrijk,  Zwitserland,  Zweden.

In Nederland zijn journalist Cuno van ‘t Hoff en sommelier Jaco van Hensbergen al geaccrediteerd als International Bordeaux Wine Educator.

 L’Ecole du Vin de Bordeaux is in 1990 opgericht. Zij biedt verschillende cursussen op allerlei niveaus aan voor degenen die meer willen weten over de wijnen van Bordeaux. Beginners, professionals, wijndocenten uit de hele wereld maar ook wijnliefhebbers kunnen zich voor cursussen aanmelden bij l’Ecole du Vin. De cursussen worden door professionals gegeven in het Frans of in het Engels.

Tijdens de lessen komt een breed scala aan onderwerpen ter sprake zoals œnologie, de geschiedenis van het wijngebied en de technieken van het proeven tijdens theorie- en praktijklessen. Het bezoeken van een wijnbedrijf is ook een onderdeel van de opleiding.

Meer weten: www.bordeaux.com

Lees ook:Intensieve wijndocentenopleidingen start in maart
Lees ook:Stilla is niet meer
Lees ook:Wijnen & Zn in Apeldoorn en De Eerste Apeldoornse Wijnschool zijn er klaar voor
Lees ook:Sommeliers naar Tokyo
Lees ook:Vierde Italiaanse Sommelier cursus 2012

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>