Vierde Italiaanse Sommelier cursus 2012

Na het grote succes van de eerste drie cursussen, waarbij 35 nieuwe cursisten zijn gediplomeerd, zal ook dit jaar door de Italiaanse Kamer van Koophandel voor Nederland in samenwerking met de Italiaanse Vereniging van Sommeliers een nieuwe cursus worden aangeboden:

De vierde Italiaanse cursus voor Sommeliers 2012

Eerste niveau: April – Mei Tweede niveau: September – Oktober Derde niveau: November – Januari 2013

De Nederlandse wijnmarkt is aan het uitbreiden en de Italiaanse wijnen zijn steeds gewilder en frequenter verkrijgbaar. Hierdoor wordt de informatie en kennis hierover ook steeds belangrijker. Italië, met haar 20 unieke regio’s, is trots op haar rijke wijntraditie; het doel van de Italiaanse KvK en de Italiaanse Vereniging van Sommeliers is dan ook om zoveel mogelijk geïnteresseerden hiermee kennis te laten maken. Het uitgebreide assortiment van Italiaanse wijnen is niet alleen te combineren met de Italiaanse keuken, maar past uitstekend bij alle verschillende keukens in de wereld.

Deze sommelier cursus is de enige in Nederland die gespecialiseerd is in de Italiaanse wijnproductie. De aangeboden cursus is verdeeld in drie niveau’s; elk niveau bestaat uit acht lessen van vier uur. De cursussen worden gegeven door professionele Italiaanse sommeliers die speciaal voor deze gelegenheid naar Nederland komen. Het sommeliers diploma, uitgereikt door de Italiaanse Vereniging van Sommeliers (AIS*), zal worden overhandigd door de Voorzitter van de Italiaanse Vereniging van Sommeliers en zal slechts aan diegene overhandigd worden die alle niveaus heeft doorlopen en het eindexamen heeft gehaald.

 

Lees ook:Vierde Italiaanse cursus voor sommeliers
Lees ook:Stilla is niet meer
Lees ook:Italiaanse wijncursussen bij vini divini
Lees ook:Italiaanse wijncursus voorjaar 2013
Lees ook:Nieuwe cursus wijn-spijs door TV-kok Robèrt Verweij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>