Stilla is niet meer

Frank Smulders is de enige Nederlandse Master of Wine. Hij geeft ook al een tijdje cursussen via www.wijneducatie.nl. Zijn bedrijf heette vroeger Stilla en nu Frank Smulders Wijneducatie.

Verder is er niks verandert. Nog steeds leuke cursussen…

De cursussen in het kort
Frank Smulders Wijneducatie verzorgt de cursussen van de Britse Wine & Spirit Education Trust. Deze WSET, is ‘s werelds grootste wijnopleider, met jaarlijks meer dan 15.000 cursisten in 35 landen. In Nederland worden drie, in moeilijkheidgraad oplopende cursussen gegeven.

De “Intermediate Course” is een krachtige beginners cursus voor zowel consumenten die iets meer over wijn willen weten, als mensen die in de wijnbranche werkzaam zijn. Deze cursus wordt door het gehele land gegeven op 8 verschillende plaatsten. De “Advanced Course” is een cursus voor de gevorderde wijnkenner. Deze cursus behandelt alle belangrijke wijnen en wijngebieden van de wereld, waarbij analytisch proeven zeer intensief wordt geoefend. Qua inhoud richt deze cursus zich meer op inzicht, analyse en actualiteit en is daardoor ook aantrekkelijk voor vinologen die een opfris cursus willen doen. Bovendien is deze cursus verplicht om toegang te verkrijgen tot Nederlands zwaarste wijnopleiding, de “Diploma Course”. De “Advanced Course” wordt zowel in het voor- als najaar gegeven op 5 verschillende plaatsen in het land, in het Nederlands als ook de Engelse taal.
De “Diploma Course” is bedoeld voor kandidaten met een gedegen kennis en ervaring met wijn, die de “Advanced Course” met succes hebben afgesloten. Bij deze cursus ligt de nadruk op de professionele benadering van wijn. De “Diploma Course” wordt onderwezen door een internationaal team van ervaren Masters of Wine waarbij de lessen en examens geheel in het Engels zijn. Het diploma is internationaal erkend en staat in binnen- en buitenland in hoog aanzien. Bovendien is het de verplichte vooropleiding voor de studie tot Master of Wine. De cursus wordt onderwezen in Meerle, net over de Belgische grens, bij Breda.

Lees ook:Hoogste wijnopleiding weer van start
Lees ook:Nederlandse eerste veilinghuis dat alleen in wijn doet geopend
Lees ook:Oinos Wijncursussen – Bourgogne – bodem en klimaat
Lees ook:Fine and Rare Wine Specialist Course
Lees ook:Nieuwe wijnveiling van Winefields op 23 september

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stilla is niet meer

  1. Hans

    Mooie wijnglazen heeft deze Master of wine hè?
    Helaas is ie geen Master of Payments……….
    Maar goed, kleinigheidje hou je altijd.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>