Hoogste wijnopleiding weer van start

Op 5 september a.s. zal de 9e WSET® Diploma Course van start gaan. Deze hoogste wijnopleiding van de Benelux begint in september en loopt door tot en met november 2012. De lessen en examens worden gespreid over 20 dagen gegeven en zijn geheel in het Engels. Na het behalen van alle examens en het schrijven van een eindscriptie mag men zich “Weinakademiker” (WA) noemen.

De Diploma Course is een Engelstalige cursus van de Wine & Spirit Education Trust, de grootste wijnopleider ter wereld. Doordat de cursus is verdeeld in verschillende modules, kan deze over meerdere jaren worden verspreid. Elk jaar volgen zowel mensen uit de wijnhandel, de horeca, als een aantal wijnliefhebbers de cursus. Deze laatste groep overweegt vaak de stap te zetten naar de wijnwereld en wil hierop alvast goed voorbereid zijn.

WSET® Diploma Course
De WSET® Diploma Course wordt gezien als vooropleiding voor de studie tot Master of Wine. Het diploma is als enige in de Nederland internationaal erkend en staat in binnen- en buitenland in hoog aanzien. Deze wijncursus wordt onderwezen door een internationaal team van ervaren Masters of Wine: Dr. Josef Schuller MW, Lynne Sherriff MW, Michael Palji MW, Frank Smulders MW, Jan Declercq MW, Fiona Morisson MW en Pedro Ballesteros MW. De lessen ‘viticulture’ en ‘vinification’ van Prof. Dr. Monika Christmann worden gehouden op de universiteit van Geisenheim in Duitsland. Het volledige programma kunt u terugvinden op www.winewise.be.

De WSET® Diploma Course wordt in Benelux verband georganiseerd door Sybille Troubleyn WA van WineWise en wordt op een gemeenschappelijke plaats in Meerle (België), net onder Breda, gegeven. Tijdens de cursus worden alle wijnen, wijngebieden en wijnlanden die in de wereld van belang zijn, zeer uitgebreid behandeld. Daarnaast is proeftechniek (volgens de uitgebreide WSET® systematische proefmethode) en ook blindproeven een vast onderdeel van de cursus. Bovendien worden de wijnen ook belicht vanuit het perspectief van de internationale wijnhandel.

Voor meer informatie
Voor aanmelding en informatie: Sybille Troubleyn WA van WineWise uit België: www.winewise.be.

Meer informatie over de WSET: www.wsetinternational.com.

Op 5 september a.s. zal in Meerle de 9e WSET® Diploma Course van start gaan.

Deze hoogste wijnopleiding van de Benelux begint wederom in september en loopt door tot en met november 2012. De lessen en examens worden gespreid over 20 dagen gegeven en zijn geheel in het Engels. Na het behalen van alle examens en het schrijven van een eindscriptie mag men zich  “Weinakademiker” (WA) noemen.

De Diploma Course is een Engelstalige cursus van de Wine & Spirit Education Trust, de grootste wijnopleider ter wereld. Doordat de cursus is verdeeld in verschillende modules, kan deze over meerdere jaren worden verspreid. Elk jaar volgen zowel mensen uit de wijnhandel, de horeca, als een aantal wijnliefhebbers de cursus. Deze laatste groep overweegt vaak de stap te zetten naar de wijnwereld en wil hierop alvast goed voorbereid zijn.

WSET® Diploma Course:

De WSET® Diploma Course wordt gezien als vooropleiding voor de studie tot Master of Wine. Het diploma is als enige in de Nederland internationaal erkend en staat in binnen- en buitenland in hoog aanzien. Deze wijncursus wordt onderwezen door een internationaal team van ervaren Masters of Wine: Dr. Josef Schuller MW, Lynne Sherriff MW, Michael Palji MW, Frank Smulders MW, Jan Declercq MW, Fiona Morisson MW en Pedro Ballesteros MW. De lessen ‘viticulture’ en ‘vinification’ van Prof. Dr. Monika Christmann worden gehouden op de universiteit van Geisenheim in Duitsland. Het volledige programma kunt u terugvinden op www.winewise.be.


De WSET® Diploma Course wordt in Benelux verband georganiseerd door Sybille Troubleyn WA van WineWise en wordt op een
gemeenschappelijke plaats in Meerle (België), net onder Breda, gegeven. Tijdens de cursus worden alle wijnen, wijngebieden en wijnlanden die in de wereld van belang zijn, zeer uitgebreid behandeld. Daarnaast is proeftechniek (volgens de uitgebreide WSET® systematische proefmethode) en ook blindproeven een vast onderdeel van de cursus. Bovendien worden de wijnen ook belicht vanuit het perspectief van de internationale wijnhandel.

Voor meer informatie:

Voor aanmelding en informatie: Sybille Troubleyn  WA van WineWise uit België: www.winewise.be.  Meer informatie over de WSET: www.wsetinternational.com.

Lees ook:Stilla is niet meer
Lees ook:Masterclass wijngaardbeheer door Richard Smart
Lees ook:Bijna meer wijnopleiders dan bomen in het bos
Lees ook:Vierde Italiaanse Sommelier cursus 2012
Lees ook:Wijnbouw in België en Nederland op symposium

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>