Glazen plafond voor vrouwen in Californische wijnindustrie

Minder dan 10% van de Californische wijnproducenten heeft een vrouw als hoofd- wijnmaker, volgens een nieuwe studie. Het project, gebaseerd op een enquête onder meer dan 3.200 Californische producenten, geeft een lijst van door vrouwen geleidde wineries op een nieuwe website, www.womenwinemakers.com.

Het rapport stelt dat het aantal vrouwelijke hoofd-wijnmakers sterk varieerde in de regio, variërend van minder dan 5% in het zuiden van Californië tot meer dan 12% in Sonoma en Napa.

Co-auteur Lucia Albino Gilbert suggereerde tegen Decanter.com dat ‘zichtbaarheid’ van bekende wijnmaaksters als Heidi Bartlett, Helen Turley, Mia Klein en Celia Welch de kansen voor andere goed-opgeleide vrouwen kan verhogen.

Ondanks de grote kloof tussen de positie van mannen en vrouwen in belangrijke posities, signaleert Gilbert een positieve trend in de VS; zij verwacht dat het totale percentage van de vrouwen in belangrijke wijnfuncties kan groeien tot 15-20% in de komende jaren, vooral in Napa en Sonoma.

Hoewel er geen gegevens werden verzameld buiten Californië, stelde Gilbert dat het glazen plafond gelijk is in de staten Oregon en Washington, maar lager in staten als Texas en in landen als Frankrijk en Italië.

Bron

 

Lees ook:Uitdagende oogst 2011 in Californië en Oregon
Lees ook:Napa Valley in 2040 te warm voor kwaliteitswijnbouw
Lees ook:Napa is Napa
Lees ook:Memoires Margrit Mondavi op komst
Lees ook:Nieuw wijnonderzoekscentrum in Californië

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>