Nieuw wijnonderzoekscentrum in Californië

In Californië is vorige week een nieuw state-of-the-art onderzoekscentrum geopend aan UC Davis, de universiteit waar het belangrijkste onderzoek naar wijngaard- en wijnmaaktechnieken in de VS plaatsvindt.

Het centrum, genoemd naar de overleden wijnproducent Robert Mondavi, is uitgerust met high tech draadloze apparatuur waarmee studenten zelfs op hun smartphone de processen in de vinificatietanks kunnen volgen. Het centrum geeft daarmee een goed beeld van hoe wijn (maar ook bier) over 20 jaar gemaakt kan worden.

Het UC Davis Robert Mondavi Institute for Wine and Food Science is daarmee een belangrijke aanjager van groei en innovatie in de Californische wijnindustrie, zowel op technologisch vlak als wat betreft de arbeidsperspectieven in de sector.

Lees meer

Lees ook:Memoires Margrit Mondavi op komst
Lees ook:Robert Mondavi winery wordt 40 jaar
Lees ook:De druiven zijn gezegend
Lees ook:Onderzoek naar Pancho Campo MW
Lees ook:Mondavi werknemers staken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>