Napa Valley in 2040 te warm voor kwaliteitswijnbouw

Over 30 jaar is wijnbouw in Napa Valley voor kwaliteitswijnen onmogelijk, volgens een onderzoek naar de klimaatverandering. Wetenschappers aan de Stanford University in Californië keken naar een aantal wijnbouw gebieden in het westen van de Verenigde Staten – Santa Barbara County en de Napa Valley in Californië, Yamhill County in Oregon’s Willamette Valley en Walla Walla County in de staat Washington.

Volgens de onderzoekers is er tegen 2040 mogelijk 50% minder grond geschikt voor de teelt van wijndruiven in kwaliteitsgebieden van Noord-Californië. Sommige koelere delen van Oregon en de staat Washington worden daarentegen beter geschikt voor het verbouwen van druiven. De studie onderzocht de klimaatverandering in de komende 30 jaar.

Voor deze studie is uitgegaan van een 23% toename van de broeikasgassen in 2040, wat zou neerkomen op stijging van de mondiale temperatuur van 1 ºC.

De onderzoekers gebruikten een klimaatmodel waarin de lokale, regionale en mondiale omstandigheden meegenomen werden, met inbegrip van factoren zoals wind. Het model is getoetst aan feitelijke gegevens tussen 1960 en 2010. Zij voorspelden dat in 2040 alle vier de wijnstreken waarschijnlijk een hogere gemiddelde temperatuur tijdens het groeiseizoen ervaren plus een toename van het aantal ‘zeer warme dag’ van 35 ºC of meer.

Telers hebben twee opties, waarschuwt het rapport. Ze kunnen ofwel druivensoorten aanplanten die deze temperaturen kunnen weerstaan, of ze moeten aanpassen maken in de wanneer waarop de wijnstok groeit: nieuwe methoden van geleiding en speciale vormen van irrigatie, om wijnstokken te koelen.

Lees het hele artikel op Decanter.com

Lees ook:Statistieken van Californie
Lees ook:Napa is Napa
Lees ook:De oogst begint nu in Napa
Lees ook:10% meer wijn per jaar in de hele wereld
Lees ook:Glazen plafond voor vrouwen in Californische wijnindustrie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>