By the Grape brengt wijntijdschrift op iPad

Het platform By the Grape lanceert vandaag een tijdschrift over wijn gemaakt speciaal en uitsluitend voor de iPad. Na twee eerdere nummers van het By the Grape Magazine in print volgt nu een digitale versie. De versie voor de iPad is met ingang van vandaag als app te koop voor € 2,99.

Deze eerste, Engelstalige, editie is geheel gewijd aan wijnschrijfster Jancis Robinson, tevens columnist voor By the Grape.

Het tijdschrift bevat een speciaal voor iPad gemaakte documentaire, opgenomen in Jancis Robinsons tweede huis in de Languedoc door documentairemaker Fred van Dijk (bekend van zijn werk voor onder andere de VPRO en zijn wijndocumentaire Kissed by the Grape). Daarnaast staan er artikelen en interviews in, quotes van wijnschrijvers Hugh Johnson en Gary Vaynerchuk en een column van Hubrecht Duijker.

Wereldwijd bekend
Jancis Robinson is Master of Wine en een autoriteit op het gebied van wijn. In de jaren negentig maakte en presenteerde ze diverse tv-series over wijn voor de BBC, die ook in Nederland erg populair werden. Ze heeft een column in de Financial Times, is de auteur van een reeks wijnboeken en al jaren hoofdredacteur van de prestigieuze Oxford Companion to Wine. Ze was een van de eerste internationaal bekende wijnschrijvers die een wijnwebsite begon, www.JancisRobinson.com.

Helemaal nieuw
Over het idee van een app was Jancis Robinson meteen enthousiast. In haar editorial bij de iPadversie van By the Grape schrijft ze: ‘I am very excited to be part of this new way of presenting information about wine. (…) What you have here is something completely new, an amalgamation of my views and experiences.’

De app kost € 2,99 en is vanaf vandaag verkrijgbaar in de App Store.

Bron

Lees ook:Wel of geen proefnotities Bordeaux komende week?
Lees ook:Winnaars Born Digital Wine Awards bekend
Lees ook:Nieuw Nederlands wijntijdschrift: GRAPE
Lees ook:Nieuw boek over druivenrassen van Jancis Robinson
Lees ook:Een andere kijk op Bordeaux 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>