Een andere kijk op Bordeaux 2009

Bordeaux 2009, een magistraal jaar, onovertroffen, bizar goed….

Maar, nu in Southwold door een aantal wijnhandelaren en drie wijnschrijvers, waaronder Jancis Robinson opnieuw geproefd. Daar waar ik gelukkig ben met mijn Chateau Gloria 2009 proefde zij top wit zoet en droog, en alle rode van naam en faam uit 2009. Een indrukwekkende blindproeverij met eigenlijk een bizarre uitkomst!

Look at any guide to investing in wine and it will tell you that you can’t go wrong if you buy the best, in particular the first growths of bordeaux. But that advice is now thoroughly out of date. The most recent heavily hyped vintage was 2009, an especially ripe year that required remarkably little effort on the part of the grower and winemaker, resulting in unusually concentrated, alcoholic wines. Encouraged by the high scores meted out by American guru Robert Parker, the Bordelais asked for record prices for their 2009s, with first growths released at five-digit prices in pounds per dozen bottles. The Chinese, many of them with zero experience of the wine market, bought heavily, as did some investment funds.”

Hoe de nadelige prijsontwikkeling in deze 2009 hemel-op-aarde wijnen heeft kunnen ontstaan, wordt en passant haarfijn uitgelegd! Jancis Robinson is er klaar mee en kijkt vol verwachting uit naar 2010! “….looking forward to retasting the lovely and less flamboyant 2010s in a year’s time.”

Lees ook:Parker vindt Bordeaux 2006 beter dan verwacht
Lees ook:Wel of geen proefnotities Bordeaux komende week?
Lees ook:Ningxia Wine Awards
Lees ook:Eerste oogstberichten Bordeaux 2007
Lees ook:Eindelijk een fatsoenlijk toeristisch centrum in de Bordeaux

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>