Wel of geen proefnotities Bordeaux komende week?

Jancis Robinson, een van de beroemdste wijncritici ter wereld, heeft onlangs in een artikel op haar website opgeroepen geen proefnotities van Bordeaux-wijnen van de oogst 2010 te publiceren voordat de chateaux hun prijzen bekend hebben gemaakt.

Volgens Robinson kan het zich onthouden van commentaar een matigend effect hebben op die prijzen, die al jaren de pan uit rijzen. De grote chateaux wachten tot de critici hun proefnotities hebben gepubliceerd, en stellen dan pas de prijzen vast. Robinson voelt zich zo langzamerhand een pion van de wijnhandel.

Haar opmerkingen hebben op internet een levendige discussie opgeroepen. Sommigen zijn het met haar eens, anderen niet. Robert Parker staat sympathiek tegenover het idee, maar steunt Robinson niet (was ook niet te verwachten, de twee kunnen al jaren niet echt door één deur). Wat er werkelijk zal gebeuren, zullen we deze week weten, als het primeur-circus in Bordeaux weer van start gaat.

Het artikel van Jancis Robinson is hier te lezen.

Lees ook:Jancis Robinson over Bordeaux 2010
Lees ook:Nieuw boek over druivenrassen van Jancis Robinson
Lees ook:By the Grape brengt wijntijdschrift op iPad
Lees ook:Winnaars Born Digital Wine Awards bekend
Lees ook:Een andere kijk op Bordeaux 2009

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>