Verschenen: De Grote Hamersma 2012

De wijngidsen zijn weer in het land, en in de boekhandels struikel je over de stapels. Een van de leukste (op mijn eigen Rainbow Wijngids na natuurlijk, die rond 24 november verschijnt!) vind ik toch wel die van Harold Hamersma. In zijn dikke DGH (De Grote Hamersma) neemt hij de beste wijnen onder de 5 euro op, de lekkerste flessen tussen 5 en 10 euro én exclusieve vondsten (kijk, da’s nou leuk!).

Hamersma heeft geproefd bij supermarkten, wijnspeciaalzaken en kleine webwinkels. Bovendien heeft hij biologische wijnen apart vermeld. Verdere informatie in het boek betreft druivenrassen. Alle wijnen zijn gegroepeerd per winkel en daarbinnen weer op land en soort wijn. Uitgebreide registers zijn aanwezig, op kleur van de wijn en op prijs. Je moet wel van Harold’s schrijfstijl houden, het gaat soms wat over de top. Maar ach, daarin is hij niet uniek, zijn vakbroeders van andere gidsen kunnen er ook wat van.

De Grote Hamersma 2012 ligt in de boekwinkels voor € 15,00.

Lees ook:Winnaar De Grote Hamersma bekend
Lees ook:Boekenprijs voor Hamersma
Lees ook:De Grote Hamersma nu ook op z’n Frans
Lees ook:Win jij een Grote Hamersma 2012?
Lees ook:De wijndruifbijbel

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Verschenen: De Grote Hamersma 2012

  1. Pingback: Win jij een Grote Hamersma 2012? | Wijn

  2. Pingback: Winnaar De Grote Hamersma bekend | Wijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>