De Grote Hamersma nu ook op z’n Frans

De Grote Hamersma nu ook op z’n Frans en het wijn.blog mag maar liefst vier exemplaren verloten onder de lezers!

Le Grand Hamersma bevat wijnrecensies van de beste Franse wijnen op de Nederlandse markt; toegankelijke en betaalbare flessen maar ook exclusievere wijnen. De gids is tevens een naslagwerk met informatie over de vijftien Franse wijngebieden, een overzicht van alle Franse druivenrassen en handige tips voor de Nederlandse (wijn)toeristen in Frankrijk.

De lezers van Le Grand Hamersma kunnen de gids gebruiken voor hun wijninkopen in eigen land, maar ze kunnen ook een heuse Tour de France maken langs de wijngebieden door Hamersma’s leukste logeeradressen, restaurants en andere wijnadresjes te raadplegen.

Het boek is tot stand gekomen in opdracht van France Agrimer, de landelijke organisatie ter promotie van Franse landbouwproducten. France Agrimer voert de campagne “Wijnen met Stijl” in zeven Europese landen waaronder Nederland. De nadruk bij deze campagne ligt op de veelzijdigheid van Franse wijnen. Elk wijngebied produceert een andere wijnstijl en binnen een streek zijn er meerdere wijnstijlen te proeven. Zo kan elke consument wel een wijn vinden die bij zijn/haar smaak, budget en levensstijl past. Om het de consument iets makkelijker te maken hebben zes Europese wijnexperts, in samenwerking met France Agrimer, vier wijnstijlen gedefinieerd die bij vier hedendaagse Europese levensstijlen aansluiten. Zo wordt champagne geassocieerd met glamour en prestige terwijl de wijnen uit het zuidwesten van Frankrijk (bijvoorbeeld uit Bergerac) eerder staan voor een authentieke levensstijl.

Le Grand Hamersma is een paperback in full colour (formaat 14 x 21 cm) en telt 160 pagina’s. Het boek is uitgegeven door uitgeverij Nieuw Amsterdam in een oplage van 10.000 exemplaren. De gids is niet te koop, maar wordt uitsluitend gebruikt ter promotie van Franse wijnen op de Nederlandse markt door het marketingbureau Sopexa. Zo wordt Le Grand Hamersma o.a. verspreid middels een actie bij 75 winkels van De Kaasspecialist, Zuivelland en Tromp en via lezersacties met verschillende bladen.

Wat moet er gebeuren om in het bezit te raken van een exemplaar van Le grand Hamersma! Dat is eenvoudig! Mail voor 15 december het antwoord op de volgende vraag die betrekking heeft op de Franse wijngebieden.

Welk kasteel in Frankrijk bracht in 1973 een significante verandering aan in het klassement van de Appellation waar het toebehoorde? Weet je het antwoord op de vraag, mail dit naar [email protected]

Onder de goede antwoorden worden vier exemplaren van Le grand Hamersma verloot. De winnaars worden op zondag 16 december bekend gemaakt in het wijn.blog.nl nieuws van die dag.

 

 

Lees ook:Nederlandse wijnblogger voor de roadtrip door Franse wijngebieden is bekend
Lees ook:
Lees ook:Roadtrip door Frankrijk
Lees ook:Frankrijk – Vin de Pays de France?
Lees ook:Winnaar De Grote Hamersma bekend

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Grote Hamersma nu ook op z’n Frans

  1. Pingback: En nog meer Moët & Chandon | Wijn

  2. Marja van Beek Auteur

    Als enige winnaar in de bovenstaande lezersactie kwam mijnheer Kuyper uit Nieuwegein uit de bus! Deze krijgt zijn exemplaar”Le Grand Hamersma” zo spoedig mogelijk thuisgestuurd. Hartelijk gefeliciteerd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>