Rode druiven geoogst bij Wijngaard De Wageningse Berg

Op Wijngaard de Wageningse Berg zijn afgelopen zondag de rode druiven geoogst. De oogst vond plaats tijdens de Open Dag van Wijngaard De Wageningse Berg. De witte druiven mogen nog een of twee weken verder rijpen.

Volgens alle berichten wordt het een goed wijnjaar dit jaar in Nederland. Dankzij het mooie voorjaar liep de druivengroei twee weken voor op schema. Dit kon voor een groot deel de slechte zomermaanden opvangen. De rijping ligt nu weer normaal op schema en door de heerlijk zonnige dagen van de afgelopen tijd zijn er volop suikers aangemaakt in de trossen. Volop suikers betekent ook voldoende alcohol in de wijnen.

Bron

Lees ook:Open dag op Wijngaard de Wageningse Berg
Lees ook:Wijnen Wageningse Berg op fles
Lees ook:Pionier Nederlandse wijnbouw verkoopt zijn wijngaard
Lees ook:Vroege oogst door mooie weer
Lees ook:Open dag Wageningse Berg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>