Pionier Nederlandse wijnbouw verkoopt zijn wijngaard

Jan Oude Voshaar leidt een lichting aanstaande vinologen rond op de Wageningse Berg. Foto: Mariëlla Beukers, 2007

Wijnbouwpionier Jan Oude Voshaar heeft zijn wijngaard Wageningse Berg overgedragen aan het Arnhemse bedrijf Triple E. Dat meldde de Gelderlander gisteren. Volgens Oude Voshaar, die de biologische wijngaard 12,5 jaar geleden begon, is de wijngaard niet rendabel.

“We hebben twee hectare en dat is te weinig. Maar ik ben 60 jaar en dat is te oud om nog uit te breiden. Een wijngaard leg je namelijk aan voor 30 jaar. Triple E ziet wel mogelijkheden om uit te breiden. De komende 10 jaar ga ik een nieuwe wijnboer opeiden.”

Lees meer in De Gelderlander

Lees ook:Jan Oude Voshaar geeft lezing over bio-wijnbouw tijdens BioVak
Lees ook:Open dag Wageningse Berg
Lees ook:Er staat in Nederland al 150 hectare wijngaard!
Lees ook:Ligging, ligging, en eigenaar
Lees ook:De Nederlandse Wijnbouw in cijfers!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>