Wijnen Wageningse Berg op fles

De Nederlandse wijnen van 2010 komen zo langzamerhand op de markt. Na de wijnen van De Kleine Schorre meldt nu ook de Wageningse Berg dat de wijnen op fles zitten. Vanaf nu zijn te koop in de wijnwinkels van Wageningen, Bennekom en Renkum. Het gaat om twee witte wijnen en een rosé: Johanniter/Merzling, Bianca muskaat en Regent rosé .

Opmerkelijk is dat de Wageningse wijnen in 2010 goed gelukt zijn. Dit ondanks dat het voor veel Nederlandse wijnboeren een moeilijk jaar was. Vooral augustus en september waren erg nat.

Vinificatietechnieken
Eigenaar Jan Oude Voshaar: ‘Afgelopen jaar stond eind augustus de hele Achterhoek blank en de weersvooruitzichten bleven slecht. We hebben toen besloten om van elke plant nogmaals wat extra trossen weg te knippen om te zorgen de resterende druiven beter zouden afrijpen. Hierdoor en ook door een zo laat mogelijke oogst hebben we toch rijpe druiven kunnen oogsten. Verder hebben we de afgelopen jaren nog veel bijgeleerd over vinificatietechnieken. Wij zijn er trots op dat onze wijnen uit 2010 minstens even goed zijn als de voorgaande jaren, qua fruitsmaak, zuiverheid en balans zijn ze zelfs beter. Het zijn mooie fris-fruitige voorjaarswijnen geworden met veel geur en een verrassende lange afdronk.”

Bron

Lees ook:Rode druiven geoogst bij Wijngaard De Wageningse Berg
Lees ook:Open dag op Wijngaard de Wageningse Berg
Lees ook:US wijnwet gewijzigd: er mag nu voor 15% gecheet worden
Lees ook:Jan Oude Voshaar geeft lezing over bio-wijnbouw tijdens BioVak
Lees ook:Oogstbericht uit Chili

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>