Riesling Lounge

Al struinend door de straten van Mannheim, kwamen we onlangs een wijnbar tegen waar elke vrijdag een Riesling Lounge plaats vindt, elke week een Riesling drinken onder het genot van fijne jazzklanken, wat wil je nog meer?

Helaas was het geen vrijdag, dus trokken we zelf maar een fles open op onze hotelkamer.

Het werd Wittmann Riesling Trocken 2010, de “basisriesling” van Weingut Wittman uit de streek Rheinhessen. Dit wijnhuis werkt biologisch en sinds 2004 ook biodynamisch. De druiven worden allen verbouwd op een bodem van mergelkalk (zie foto). Het oogstjaar 2010 had de laagste opbrengst ooit, maar wat een mooie wijn!

Fruitige, zuivere, naar kalksteen geurende wijn met een heerlijke strakheid die je alleen maar in een Riesling kunt aantreffen.

En dan te bedenken dat dit alleen nog maar de basiswijn is..

In Nederland worden de wijnen van Weingut Wittmann onder meer verkocht bij het Rieslinghuis.

http://www.weingutwittmann.de/

 

 

Lees ook:maatschappelijk verantwoord ondernemen
Lees ook:Unieke Frans/Duite wijn
Lees ook:Even voorstellen: Riesling
Lees ook:Negende editie Riesling & Co. groot succes
Lees ook:Vers gesurfd: koosjere Riesling bij de Hema

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Riesling Lounge

 1. John Bindels

  Als je druiven ‘verbouwt’, zoals een café, dan wordt het most. Je verbouwt ook geen aren,maar tarwe of roggen. Er is geen sprake van druivenbouw, maar van wijnbouw En als je het over wijnen hebt, gaat het niet over ‘allen[‘(slaat op personen) maar over ‘alle’.
  Ach ja, je moet toch wat…

    /   Reply  / 
  1. Mariëlla

   Beste John, hoewel het inderdaad wijnbouw is, kun je toch geen wijn verbouwen. Wijn zit in een fles, staat niet op het land zoals tarwe of rogge. Er zit hier een kronkel in onze taal! Wat mij betreft kun je dus in de wijnbouw druiven verbouwen. Overigens: in de landbouw verbouwen we toch ook geen land, maar granen?

     /   Reply  / 
   1. John Bindels

    Omdat taal zelden logisch is,gaan dit soort parallelen niet op.
    Daarom is het verstandig die uitdrukkingen te gebruiken die ons nog wat houvast bieden. Wijnbouw dus, zoals er ook mijnbouw en grond- weg- en waterbouw en zelfs roofbouw is. Ik heb ook al eens gelezen dat er WIJN wordt verbouwd. Dat vindt alleen de linkse Nijmeegse club van Neerlandici goed. Helaas wordt taal ook al verpolitiseerd!

      /   Reply  / 
 2. John Bindels

  Beste Natasha,
  De activiteit heet WIJNBOUW, geen druivenbouw. Als je druiven VERBOUWT, zoals een café,dan hou je most over. Je verbouwt ook geen aren,maar tarwe of rogge. En heb je het over wijnen, dan zeg je niet dat je ze ALLEN bedoelt (slaat op personen) maar ALLE, zonder n.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>