Negende editie Riesling & Co. groot succes

Voor de negende editie van het jaarlijkse proefevent Riesling en Co. trokken wijnprofessionals massaal naar de Amsterdam ArenA. Maandag 19 september was het weer zo ver: in een gemoedelijke sfeer en onder een stralende herfstzon werd druk geproefd, tot grote tevredenheid van zowel standhouders als bezoekers. Ook de regerende Duitse wijnkoningin, Mandy Grossgarten, was aanwezig.

Jaarlijks trekt een delegatie wijnproducenten onder het motto Riesling & Co World Tour de wereld rond. Dit jaar werd de Riesling & Co World Tour georganiseerd in negen metropolen over de hele wereld. Amsterdam was vóór Brussel de één-na-laatste en werd bezocht door meer dan 550 wijnprofessionals.

Het dagverloop van deze 9de editie zag er iets anders uit dan voorheen. ’s Ochtends namen ca. 180 genodigden deel aan 2 masterclasses.

Prof. Dr. Hans Reiner Schultz, directeur van de wijnbouwuniversiteit van Geisenheim, gaf een lezing over het thema ‘Riesling in verleden, heden en toekomst en de klimaatsverandering en de gevolgen daarvan voor de aanleg van wijngaarden het wijngaardmanagement’.

Lars Daniëls, Magister Vini, gaf een lezing over het thema ‘Duitse Riesling & Terroir. De verschillende facetten van Duitse terroir, zoals klimaat, ligging en bodem op de Rieslingwijnen’.

Prowein
Vervolgens kon er alvast een voorproefje worden genomen op de komende ProWein. Mevrouw Danila Avdiu, projectleider van ProWein 2011, gaf een presentatie over deze belangrijke internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerde dranken.

ROC’s
Terwijl de wijnprofessionals al druk aan het proeven waren op het Evenementenplatform kregen de studenten van ROC Leiden, ROC van Amsterdam, ROC Aventus (Apeldoorn) en Koning Willem I College (’s-Hertogenbosch) de gelegenheid om de lezing, gegeven door Lars Daniëls, over het thema Duitse Riesling & Terroir bij te wonen. De studenten trokken daarna eveneens naar het Evenementenplatform om het assortiment van de 50 aanwezige wijnproducenten te ontdekken.

[Persbericht]

 

 

Lees ook:Toenemende vraag naar duurzaam en biologisch
Lees ook:10e editie van de vakbeurs
Lees ook:De grootste wijnbeurs van Europe is vlakbij
Lees ook:Duitse wijnen proeven?
Lees ook:Meer duitse wijn

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Negende editie Riesling & Co. groot succes

  1. Kevin

    Hier ook geweest. Veel geproeft en veel gepraat met diverse merken. Leuke dag :D

      /   Reply  / 
  2. Mariella Beukers Auteur

    @Kevin Gepraat met merken? Ik hoop toch met mensen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>