Toenemende vraag naar duurzaam en biologisch

Prowein, een van de grootste wijnbeurzen ter wereld, werd van 27 tot en met 29 maart jl in Düsseldorf  gehouden. Een van de trends die duidelijk naar voren kwam op de beurs is de groeiende belangstelling voor duurzaam en biologisch.

Vele biologisch werkende wijnproducenten waren aanwezig, evenals diverse overkoepelende organisaties, zoals Demeter, het Duitse Instituut voor Duurzame Ontwikkeling en het Franse FNIVAB – Féderation Nationale Interprofessionelle des Vins de l’Agriculture Biologique. Ralph Dejas, directeur van ECOVIN gaf het volgende commentaar: ‘Prowein 2011 was een succes voor ons en voor de producenten die bij ons aangesloten zijn. De vraag naar biologische wijnen stijgt enorm: de aangesloten bedrijven die op Prowein waren legden contacten met de VS, Aziatische landen en uiteraard ook veel Europese landen, vooral de Benelux en Scandinavië.’

Lees ook:De grootste wijnbeurs van Europe is vlakbij
Lees ook:In de kom van de Alpen en de Dolomieten
Lees ook:Negende editie Riesling & Co. groot succes
Lees ook:PROWEIN BRENGT THE BEAUTIFUL SOUTH NAAR DE MONDIALE WIJNHANDEL
Lees ook:ProWein 2008 vandaag open voor het publiek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>