10e Concours « Riesling du Monde »

 

 

Voor de 10e keer wordt maandag 5 februari in de Palais de la Musique et des Congrès in Strasbourg de Internationaal concours « Riesling du Monde » door Strasbourg Evenements georganiseerd.

Gestart in 1998, deze beroemde concours heeft als doel de promotie van de druivensoort Riesling in de wereld. Van Zuid Afrika tot Brits Columbia, van Hongarije tot Nieuw Zeeland, elke grondsoort geven aan deze druif een bijzonder karakter.

Dit artikel is geschreven door gastschrijver Gilles Robert

In 2006 werd 580 wijnen, afkomstig van 16 landen, aangeboden aan 258 internationale jury leden (Oenologues, wijnkelners, wijnmakers, restaurateurs, keldermeesters, journalistes…) en de winnaars zijn beloond met 6 Trophées d’Excellence, 61 gouden medailles en 103 zilveren medailles. (complete lijst is te vinden op: www.riesling-du-monde.com). De winnaars van de Trophée d’Excellence van 2007 en 2008 zullen als eregast uitgenodigd op de tentoonstelling EGAST (Professioneel beurs voor gastronomie en bediening) in de Parc des expositions van Strasbourg, van 9 tot 12 maart 2008.

Lees ook:Prijzen voor de Apostelhoeve
Lees ook:Winnaars Proefschrift Wijnconcours uit Rheinhessen en Sussex
Lees ook:Gouden Medailles voor wijn met Nederlands tintje
Lees ook:Zoektocht naar beste sommelier van Nederland
Lees ook:Wedstrijd de beste Sommelier van NL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>