Winnaars Proefschrift Wijnconcours uit Rheinhessen en Sussex

Met finalewijnen en winnaars uit onder andere Argentinië, Duitsland, Spanje, Zuid-Afrika, Italië, Oostenrijk en zelfs Bosnië-Herzegovina en Groot-Brittannië heeft het Proefschrift Wijnconcours dit jaar een zeer diverse groep winnaars.

Verrassende winnaars uit Rheinhessen en Sussex
De uitslag van het Proefschrift Wijnconcours levert ieder jaar verrassingen op. Naast klassieke wijngebieden vind je er ook regelmatig relatief nieuwe of minder voor de hand liggende wijnlanden en -streken in terug. Zo waren er onder de zes Overall-winnaars dit jaar twee wijnen uit het Duitse Rheinhessen (van Weingut Raddeck en Wagner Stempel) en zat er bij de categoriewinnaars voor het eerst in de geschiedenis van het concours een Britse (mousserende!) wijn (Cavendish, Ridgeview, Sussex, Groot-Brittannië 2009). De wijn van Wagner Stempel is een van mijn favorieten: een Silvaner. Dit wijnhuis timmert al jaren stevig aan de weg en behoort tot de top van Duitsland.

Herkomst winnaars 23e Proefschrift Wijnconcours
32 wijnen werden in hun prijscategorie verkozen tot Wijn van het Jaar. Ze waren afkomstig uit de volgende wijnlanden: Spanje (6), Italië (5), Zuid-Afrika (5), Frankrijk (4), Argentinië (3), Duitsland (3), Oostenrijk (2), Californië (1), Chili (1), Hongarije (1), Groot-Brittannië (1).

Zelf proeven
Al meer dan 20 jaar is het Proefschrift Wijnconcours, een evenement van The Wine & Food Association, een invloedrijke competitie voor betaalbare kwaliteitswijnen van de Benelux. De feestelijke finaleproeverij waarmee het jaarlijkse concours wordt afgesloten is een populair meeting point voor wijnprofessionals, liefhebbers en connaisseurs. Hier worden namelijk niet alleen de winnende wijnen gepresenteerd en de winnaars gehuldigd, je kunt er als bezoeker álle finalewijnen proeven. En daarbij zijn de importeurs zelf aanwezig om hun wijnen toe te lichten.

Jurering
De wijnen die worden ingezonden voor het concours – jaarlijks een paar duizend – worden beoordeeld door een professionele jury, bestaande uit pers, wijndocenten, sommeliers, chefs en proevers met vele jaren ervaring uit België en Nederland. Voordat een wijn de finale bereikt heeft, is hij minimaal vijf keer blind geproefd naast vergelijkbare wijnen (qua druif, regio, marktsegment en prijscategorie).

Alle winnaars tref je hier aan!

Lees ook:Winnaars Perswijn Wijnconcours Voorjaar & Zomer 2014 bekend
Lees ook:Gratis ProefKrant met Rosé- en Huiswijnen van het Jaar 2011
Lees ook:Perswijn Najaarsproeverij
Lees ook:Roséwijnen van het Jaar 2011: vertrouwde kwaliteit wint
Lees ook:Grootse Wijnen van Kleine Importeurs groot succes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>