Amsterdamse Politie sponsort KiKa met MegaRen en Wijn

De Amsterdamse politie loopt op wijn.

 

Wat zeg je?! Hebben die jongens en meisjes van de politie niets beters te doen? Natuurlijk wel! En toch gaat de politie 12 en 13 mei van Den Helder naar Maastricht (420km!) rennen. Met deze prestatie hopen ze namelijk sponsoren over te halen om een doosje wijn te kopen. Waarom? De helft van deze opbrengst gaat naar mappa mondo en kika. Een prachtige prestatie, nog mooier doel en een fantastische afdronk.

 

Op 28 april 2011 werd het dochtertje van een van de renners opgenomen in het Emma Kinderziekenhuis van het AMC te Amsterdam. Door ruimtegebrek kwam zij niet te liggen op een babyafdeling maar op de afdeling oncologie. (Op de afdeling oncologie worden patiëntjes met kanker behandeld.)

 

Natuurlijk had deze collega van deze afdeling gehoord en eveneens had hij gehoord dat stichting KiKa zich hier hard voor inzet. Maar nog nooit had hij met eigen ogen van dichtbij gezien wat er nu precies allemaal gebeurde, wat de kindjes meemaken en wie en wat er allemaal voor die kindjes klaar stonden.

Ze moesten met hun dochtertje drie dagen op de afdeling verblijven. Dagen die zijn ogen zeker hadden geopend. Wat een vechtlust, wat een levenskracht en wat een vrolijkheid komen er van die kleintjes af! Ondanks die vreselijke ziekte KANKER!!

 

Hij heeft ook met eigen ogen mogen meemaken wat voor verdriet deze vreselijke ziekte met de kindjes meebrengt. Op een gegeven moment hoorde hij een van de kindjes schreeuwen: “Papa, me nog niet meer van die medicijnen geven. Die doen me pijn. Ik wil dood!” Dat gaat door merg en been heen. Zo een klein ventje dat eigenlijk moet genieten. Een jong ventje dat eigenlijk hoort buiten te spelen met zijn vriendjes en vriendinnetjes, ligt nu met die vreselijke ziekte in het ziekenhuis. Met hem, nog vele anderen!!! Van baby’s tot pubers!!

 

Gelukkig zijn er organisaties als Mappa Mondo en Kika. Mappa Mondo is een huis voor ernstige chronisch zieke kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar. Kinderen die niet meer in het ziekenhuis hoeven te verblijven, maar die nergens anders terecht kunnen, omdat ze geen ouders of verzorgers hebben, of omdat ouders of verzorgers de zorg niet aan kunnen. Maar ook kinderen die tijdelijke opvang nodig hebben, zodat ouders even tot rust kunnen komen. Kinderen die recht hebben op een zo lang mogelijk, zo gewoon mogelijk leven. Mappa Mondo maakt deel uit van het Rode Kruis.

KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan de zeven kinderkankercentra in Nederland: Emma Kinderziekenhuis AMC Amsterdam, UMC Groningen Koningin Beatrix Kinderkliniek, Willem-Alexander Kinder- en Jeugdcentrum Leiden, UMC St. Radboud Kinderziekenhuis Nijmegen, ErasmusMC – Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, VU medisch centrum in Amsterdam, Wilhelmina Kinderziekenhuis Utrecht. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieën beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn en strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vraagt. Want kinderen met kanker worden liever gisteren beter dan vandaag.

 

De politie van Amsterdam gaat de strijd aan. Ze zijn hard aan het trainen om straks de 420km hardlopend te volbrengen. Doosje-wijn.nl steunt deze aktie van harte door de zesde fles te sponsoren. Wil jij ook iets doen? Sponsor de sportievelingen dan door een doosje wijn te kopen. Je koopt een doos wijn voor 50 euro. (5 flessen voor 10 euro per fles, de helft gaat hiervan naar Kika en Mappa Mondo, de zesde fles krijg je van doosje-wijn). Keuze uit rood, wit of rosé.

 

Lees ook:Geen wijntje in het park
Lees ook:Nederlands Wijngilde opent in Heusden?
Lees ook:Open dag Wageningse Berg
Lees ook:Spaanse Chef *** komt koken in Nederland
Lees ook:Diefstal lading wijn opgelost

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>