Diefstal lading wijn opgelost

Politieagenten onderzochten vanaf dinsdag 3 mei een bijzondere inbraak bij een bedrijfsbox in De Lier. De buit bleek ruim 250 dozen exclusieve wijnen ter waarde van 400.000 euro. De politie hield na een rechercheonderzoek dinsdag 7 juni vier verdachten aan in de leeftijd van 22 tot 73 jaar.

De inbraak vond vermoedelijk plaats halverwege april en begin met mei bij een opslagloods in De Lier.  Begin mei ontdekte de eigenaar en beheerder van de loods tot zijn ontzetting de diefstal. Bij het pand waren geen braaksporen waarneembaar en ook het toegangsslot was niet verbroken. Het onderzoek ter plaatse leverde niet direct concrete aanwijzingen op. Ook uit het buurtonderzoek kwamen geen bruikbare tips.

Aanhoudingen in Den Haag
De recherche van Bureau Westland bleef spitten in de zaak en wist informatie te verkrijgen over de vermoedelijke verblijfplaats van de wijnen. Dat leidde dinsdag 7 juni in de aanhoudingen van vier verdachten en de inbeslagname van de gestolen wijnvoorraad. Het rechercheteam hield in Den Haag een 73-jarige man in zijn woning aan. Vrijwel gelijktijdig werden in Den Haag nog twee verdachten (22 en 23 jaar) aangehouden. De 22-jarige man bleek familie van de 73-jarige verdachte.

Wijn terecht
De wijn bleek te zijn opgeslagen in een vrachtauto. Deze vrachtwagen werd door de politie in de gaten gehouden en op het moment dat de bestuurder dinsdag 7 juni vanaf de Binckhorstlaan vertrok, kon hij door de postende agenten worden aangehouden. De wijn die destijds bij de diefstal was weggenomen, bevond zich in de laadruimte van de vrachtauto.

Bron

Lees ook:Landelijke erkende wijnexamens in de lift
Lees ook:Champagne gestolen op Wimbledon
Lees ook:Gevonden: partijtje wijn….
Lees ook:Wijnmovement in Studio Smaak van Wijn Soest
Lees ook:Verslag uit de wijngaard: Juni in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>