Gevonden: partijtje wijn….

Bij de sloop van een restaurant in het noorden van het land, restaurant De Raadsman in Grou, stuitten de slopers, een vader en zoon uit Kootstertille (48 en 25 jaar) op een kelder vol wijn met een waarde van ongeveer € 10.000,-. Ze namen de wijn mee, maar werden daar uiteindelijk toch voor op het matje geroepen en veroordeeld.

Normaal gesproken is bruikbaar sloopafval voor de slopers. ‘Het koper is voor de sloper’, zei vader sloper dinsdag tegen politierechter Hendrikje van der Werff. Volgens de sloper is dat een gouden regel in de sloopwereld, maar dan hoort er wel overleg gepleegd te worden met de werkgever of de eigenaar van het pand dat gesloopt wordt.

Bij zo’n grote partij onalledaags sloopafval had het drietal een lichtje op moeten gaan, vond de rechter. Ze hadden op zijn minst navraag moeten doen of overleg moeten plegen. De verdachten kregen alle drie een boete van 310 euro. De zoon kreeg nog wat extra’s: hij moet een voorwaardelijke werkstraf van 30 uur alsnog uitvoeren.

Lees het hele verhaal hier

Lees ook:Webwinkel ‘Sterwijnen’ in opspraak
Lees ook:Prachtig interview met Louis Kat op het Wijnplein
Lees ook:Wie houdt er van Chateau Cantemerle?
Lees ook:Glühwein
Lees ook:Spanje – Rode Rueda onwettig verklaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>