Nederlands Wijngilde opent in Heusden?

BESTE WIJNLIEFHEBBER,

Behoort u ook tot die vele mensen die een glas wijn weten te waarderen en die wel wat meer van wijn zouden willen weten? Dan bent u niet de enige! De belangstelling voor wijn wordt steeds groter in Nederland.
Wilt u regelmatig wijnen proeven in een plezierige sfeer en meer wijnliefhebbers, zoals u leren kennen? Meer weten over een streek of druivenras en meer proefervaring opdoen op een leuke en leerzame manier? Wilt u een bepaalde wijn uit verschillende jaren eens vergelijken?
Dan moet u bij het Nederlands Wijngilde zijn !
Wat is het Nederlands Wijngilde?
Met meer dan 300 leden is het Nederlands Wijngilde (NWG) de grootste niet commerciële vereniging van liefhebbers met een neus voor wijn in Nederland. Zij heeft zich ten doel gesteld om de wijncultuur in ons land bij een breed publiek te bevorderen. Door wijnproeverijen te houden zorgt het Gilde ervoor dat haar leden op een eenvoudige en prettige manier meer proefervaring en wijnkennis opdoen.

De leden zijn aangesloten bij één van de 11 afdelingen van het NWG, die over het hele land zijn verspreid en komen ongeveer 10 keer per jaar bijeen, waarbij per keer ongeveer 8 tot 12 verschillende wijnen worden geproefd. De combinatie van een landelijke vereniging, die georganiseerd is in regionale afdelingen maakt het Nederlands Wijngilde tot een unieke organisatie, die zowel proeverijen in kleine kring als grootschalige evenementen en feesten mogelijk maakt.

Iedereen met interesse in wijn is welkom. De leden van het NWG hebben een zeer verschillende achtergrond, opleiding en beroep. Vele hebben een wijnopleiding
gedaan (vinoloog, wijncertificaat etc.), maar er zijn ook leden, die nog weinig kennis van wijn hebben en deze juist willen vergroten.
De afdeling Heusden en Altena i.o van het Nederlands Wijngilde
De grootte van elke afdeling/commanderij is verschillend, maar gedacht kan worden aan ongeveer 20 tot 50 leden per afdeling. U kunt lid worden door, na maximaal 3 keer te hebben geproefd, u definitief bij de betreffende afdeling aan te sluiten.
De kosten zijn voor het lidmaatschap € 20,00 per jaar en een bedrag per avond in onderling overleg. (tussen € 10,00 en € 20,00)
Aanmeldingen via email: [email protected] of tel 0416 664052

meer info zie: www.nederlandswijngilde.nl

Emmy Hendriks en het team van Centraal

Lees ook:Nieuwe website voor het Nederlands Wijngilde
Lees ook:Zoektocht naar beste sommelier van Nederland
Lees ook:Wijnmarkt in Markelo
Lees ook:Ook Nederlands onderzoekt bewijst dat 2 glazen rode wijn per dag erg gezond is
Lees ook:Hoeveel wijnen zijn er eigenlijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>