Met welke bubbel ga jij het nieuwe jaar in?

Deel je ervaring, en win een Rainbow Wijngids

Toasten doen we waarschijnlijk allemaal wel, aanstaande zaterdag. Maar waarmee? En wat serveer je om 0.00 uur bij de bubbels? Wie haalt er echte Champagne in huis, en waarom? Wie toast er met een andere bubbel, en welke dan? Waarom? Ik wil het graag allemaal weten, en hoop dat je hier je verhaal met ons wil delen!

Ik zal de aftrap geven: dit jaar staat er bij ons Champagne op het programma, van het kleine huis Chapuy. We kregen de flessen als bedankje voor een jubileumboek dat ik had geschreven, en hebben ze bewaard om op Oudjaar met vrienden te delen.

Maar als het geen Champagne was geweest, had het ook prima een goede Cava kunnen zijn, of zelfs een Franciacorta. Wat dat is? Dat lees je hier.

En wat we erbij eten? Als ik thuis de hapjes klaar zou maken, zouden het vishapjes zijn: gerookte vissoorten, liefst paling. Maar helaas is dat niet meer zo verantwoord, die paling. Dit jaar zijn we bij vrienden, dus weet ik niet wat Ariane erbij zal serveren. We laten het weten!

En nu jullie! Onder de leukste inzendingen, degene met het gezelligste verhaal, verloot ik een exemplaar van de Rainbow Wijngids!

Lees ook:Verwacht: Rainbow Wijngids
Lees ook:Topwijn uit Oostenrijk: Grüner Veltliner van Arndorfer
Lees ook:De ‘kleine’ Champagneboer in the spotlights
Lees ook:Kortingsactie bij Rainbow Wijngids
Lees ook:Nog meer proefles, bij Doosje-wijn.nl

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Met welke bubbel ga jij het nieuwe jaar in?

 1. Raymond van Oudshoorn

  Ik heb een fles de Castellane Rosé klaar liggen. Deze gaat niet knallen en wordt ook niet gesabreerd, maar keurig met een licht plopje. Sabrage en knallen vindt ik een vorm van ernstige drankmisbruik.
  Inderdaad….ik deel je mening wat betreft de hapjes….bij ons dit jaar op tafel…..gerookte zalm, kreeftenstaarten met Champagnemayonaise en licht gemarineerde gamba’s. Zit je al te kwijlen terwijl je dit leest? Ik wel….kan bijna niet wachten.
  Maar….beste mensen!! Champagne (of andere bubbels) zijn echt niet alleen voor oud en nieuw. Mijn vrouw en ik vieren op een zondag bijvoorbeeld dat de parkiet een nieuwe staartveer heeft. Of op zaterdagochtend dat het weekend is. Met andere woorden, men heeft geen festiviteit nodig om bubbels te drinken. Weduwe Veuve Clicquot dronk iedere dag Champagne….wat een mooi leven moet zij gehad hebben! Het leven is te kort om slechte wijn te drinken….is ook weer zo’n motto. Tegenwoordig worden er gelukkig (bijna) geen slechte wijnen meer gemaakt, maar zo nu en dan een flesje Champagne is wel heel erg lekker. Desalniettemin wens ik iedereen een BRUISEND nieuwjaar.

    /   Reply  / 
  1. Natasha ter Haar

   Jullie ook een bruisend nieuwjaar, met veel bubbels het hele jaar door;-)!

     /   Reply  / 
 2. De Wijnbakker

  Uitraard ga ik het nieuwe jaar in met een prachtige Bollinger. De Special Cuvée of toch de Grande Annee of heeeeel misschien een fantastische R.D. ?

    /   Reply  / 
  1. Natasha ter Haar

   Ha jeroen, ik zag op Facebook dat je toch voor de R.D. gaat;-)? Proost:-)!

     /   Reply  / 
 3. Tim Bos

  We gaan op visite maar ik neem meerdere bruiswijnen mee om te schenken van Vouvray Brut, Durello uit de Veneto t/m een mooie Rosé Champagne van Rene Geoffroy een topper als begeleiding in iedergeval mijn huis gemaakte Foie Gras. Iedereen een fijne oudjaarsavond en de beste wensen voor 2012:-)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>