Champagne-die-niet-uit-de-Champagne-komt

Vandaag was ik op het 24ste Proefschrift Wijnconcours, daar kunt u in een andere blog meer over lezen. Buiten was het prachtig weer, misschien verklaarde dat de (in ieder geval tot een uur of drie) matige opkomst.
Nu lees ik dat Jet (Jet Wester) haar dag ook heerlijk buiten heeft doorgebracht.

Ah wel, misschien niet perse vandaag, maar de afgelopen weken heeft ze vol in de wijngaard gewerkt! Om uiteindelijke kwaliteits stille – en mousserende wijn te kunnen maken!

Klein sluiertipje:

Daarna op een bevriende wijngaard in twee dagdelen de Johanniter ‘voorgesnoeid’. Johanniter ziet er qua opbrengst en gaafheid goed uit dit jaar, één van de betere soorten in de wijngaard op dit moment. Maar hij is laat: nog niet eens zozeer wat betreft z’n suikers, maar wel qua totaalzuur. Je zou hem dus wel een duwtje in de rug willen geven, om zeg in de derde week oktober ook qua zuur mooi rijp te zijn.
De rest natuurlijk allemaal op de website ‘Wijnbouw’!

Lees ook:Nieuwe biologische wijngaard in Nederland
Lees ook:De eerste Zeister Wijngaard
Lees ook:Bijna acht ton voor zilveren wijnkoeler
Lees ook:Jonge Nederlandse wijnmaker gaat voor goud
Lees ook:Proef Champagne en Sprankelend 2011 in Kurhaus gaat niet door

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>