Jonge Nederlandse wijnmaker gaat voor goud

Nederlandse wijn uit de Betuwe wint meerdere internationale prijzen!

 

Erichem, 8 augustus 2012 – Uit de Betuwe komen tegenwoordig, naast appels en peren, de lekkerste wijnen van Europa! Tijdens twee onafhankelijke internationale wijnkeuringen, is de Linge Wit van het Betuws Wijndomein uitgeroepen tot de beste wijn!
1. Tijdens de Berliner Weintrophy te Berlijn werden 4.500 wijnen gekeurd. Een gouden medaille, de hoogste waardering, werd uitgereikt aan de LingeWit Johanniter 2011! Tevens werden er twee zilveren medailles uitgereikt voor de LingeRood Regent Speciale 2009 en de LingeWit Cuvee 2011.
2. Tijdens de Piwi keuring in Freiburg beoordeelde een internationale jury 134 verschillende wijnen uit zes verschillende EU landen; Denemarken, Zweden, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Italië. De winnende wijn was wederom de LingeWit Johanniter 2011 van het Betuws Wijndomein.

Berliner Weintrophy
De Berliner Weintrophy is een van de meest toonaangevende wijnkeuringsinstituten van Europa onder auspiciën van de OIV, “Organisation International de la vigne et du vin”. In de zomereditie van 2012 van deze keuring zijn er meer dan 4.500 wijnen ingeschreven uit de gehele wereld, die allemaal gekeurd worden op kleur, geur, smaak en afdronk. Wijnen met een maximale score krijgen een gouden medaille!

Piwi keuring in Freiburg
Bij de derde Piwi keuring van het wijnbouwinstituut in Freiburg werd door de internationale jury in de categorie Johanniter, de LingeWit Johanniter 2011 van het Betuws Wijndomein als beste van Europa beoordeeld.
Vanuit Freiburg zijn achttien verschillende Piwi soorten afkomstig. Piwi staat voor “Pilzwiderstandsfähige Rebsorten” (schimmeltolerante druivenrassen). Deze soorten resulteren in een duurzamere wijnproductie.
In meer dan dertig landen wordt het plantmateriaal uit Freiburg inmiddels gebruikt, voornamelijk door Eco wijnboeren. Vooral in de noordelijkere landen zoals Nederland, Denemarken en Zweden worden de rassen steeds belangrijker.

Over Betuws Wijndomein
Het Betuws Wijndomein is een van de eerste bedrijven in de Betuwe die zich professioneel bezig houdt met de teelt, verwerking en verkoop van druiven en wijn. Het Betuws Wijndomein is, met haar 6 hectare (ruim 16.000 stokken), een van de grootste wijngaarden van Nederland. Diederik Beker is met zijn 28 jaar een van de jongste wijnmakers van Nederland. Na zijn studie plantkunde, belande hij in de wijnbouw. Zowel in de wijngaard bij het kweken en onderhouden van de stokken als ook in de wijnkelder waar de wijnen worden gemaakt, zwaait hij de scepter.

De wijnen zijn op het domein te verkrijgen maar ze zijn door het hele land te koop bij de betere wijnwinkel en wijnbar, maar ook kunt u hem proeven in een groot aantal restaurants, waaronder verscheidene met een Michelinster!

Nationale wijndagen 2012
Op 29 en 30 september 2012 zijn de nationale wijndagen, dan zijn een groot aantal Nederlandse wijngaarden het hele weekend geopend! Het Betuws Wijndomein doet hier uiteraard aan mee en maakt er een speciaal weekend van. Er is een grote culinaire markt met proeverijen van kazen, broden, tapas, quiches, gedroogde worsten & vers fruit. Verzamel hapjes en drankjes op de culinaire markt en ga lekker de wijngaard in om alles letterlijk tussen de druiven te kunnen proeven. Er is muziek en er zijn kinderactiviteiten, iedereen is van harte welkom.
Als extra is er dit jaar een grootse kunstmarkt met meer dan 40 kunstenaars die door de hele wijngaard staan opgesteld.

Naast deze wijndagen zijn er verschillende mogelijkheden om kennis te maken met het Betuws Wijndomein. Voor lezingen, workshops of zelf voor een lunch of diner tussen de druiven bent u van harte welkom. Er is altijd wat te zien en te doen in de wijngaard, zowel in de winter als in de zomer.

Lees ook:Nederlandse wijn weer in de prijzen
Lees ook:Officiele keuring van Nederlandse wijnen
Lees ook:Nederlandse wijn weer in de prijzen
Lees ook:Prijsuitreiking Nederlandse Wijnkeuring 2011
Lees ook:De eerste Zeister Wijngaard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>