Acht wijnhandelaren ontvangen het herziene keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar

Staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu heeft vandaag aan acht wijnhandelaren het herziene keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse Bijeenkomst Brood & Wijn in de Ridderzaal in Den Haag.

Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar bestaat al sinds 2001 maar is afgelopen jaar grondig geactualiseerd. Uit onderzoek dat Trendbox in 2011 voor de KVNW deed, kwam naar voren dat 80% van de ondervraagden er vanuit gaat dat bedrijven Maatschappelijk Verantwoord opereren. Voorzitter van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) Peter van Houtert: ,,De wereld om ons heen is in ontwikkeling en afnemers stellen andere en scherpere eisen. Niet langer alleen aan de kwaliteit van het product maar ook aan de wijze waarop het geproduceerd en verhandeld wordt. Als branchevereniging gaat de KVNW uitdagingen niet uit te weg en stimuleert innovatie en duurzaamheid bij haar leden. Het keurmerk biedt individuele wijnhandelaren de kans tot onderscheiding en heeft tegelijkertijd een positief, zelfregulerend effect op de gehele wijnbranche”.

Het keurmerk vormt een garantie voor de gezondheid en veiligheid van klanten en consumenten. Daarnaast zijn er enkele voorwaarden met een meer specifiek MVO-karakter. Van Houtert: ,,Een KVNW Register Wijnhandelaar legt rekenschap af over de effecten van haar handelen op mens, milieu en maatschappij. Dit doet zij bijvoorbeeld door in het inkooptraject mensenrechten aan de orde te stellen, bij marketing zich te houden aan de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken en bewust om te gaan met grondstofverbruik zoals glas”. Det Norske Veritas Bureau Assurance (DNVBA) treedt op als onafhankelijke auditor.

De eerste acht bedrijven met het vernieuwde keurmerk zijn: Delcave, Oosterhout Nb  
Delta Wines, Waddinxveen  
Groupe LFE, Maartensdijk

Kwast Wijnkopers, Nieuw Vennep  Karel de Graaf Bourgogne-Agenturen, Amsterdam  Wijnhandel Henri van Iersel, Waspik
  Wijnimport J. Bart, Zuidoostbeemster
  Wijn Verlinden, Nieuwkuijk

KVNW Register Wijnhandelaren voldoen aan een aantal nauwkeurig omschreven kwalitatieve voorwaarden met betrekking tot de bedrijfsvoering, transport, milieu, inkoopvoorwaarden en voedselveiligheid. De voorwaarden zijn gebaseerd op internationaal erkende kwaliteitsnormen als HACCP, BRC, IFS en ISO 9001/22000, door de KVNW praktisch vertaald voor de wijnbranche.

 

 

 

Lees ook:Zeven bedrijven ontvangen keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar
Lees ook:Keurmerk voor negen wijnbedrijven
Lees ook:KVNW ~ persbericht~ 4 januari 2013
Lees ook:Zes nieuwe Register Wijndocenten brengt het totaal nu op acht!
Lees ook:Gediplomeerde wijndocenten

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>