Keurmerk voor negen wijnbedrijven

Op donderdag 31 oktober hebben negen bedrijven het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar ontvangen. De voorzitter van de KVNW, de heer P.F.L. van Houtert, overhandigde het bijbehorende certificaat tijdens de Algemene Ledenvergadering te Arnhem. De bedrijven zijn afgelopen maanden door Det Norske Veritas Bureau Assurance (DNVBA) getoetst op een aantal strenge eisen. In totaal mogen 25 wijnbedrijven dit vernieuwde keurmerk voeren.  Van Houtert: “Dat is een prachtig resultaat voor elk van deze bedrijven. Groot of klein, in alle gevallen is het een prestatie!”

Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar bestaat al sinds 2001 maar is afgelopen jaar grondig geactualiseerd. Het keurmerk biedt individuele wijnhandelaren de kans zich te onderscheiden en heeft tegelijkertijd een positief effect op de gehele wijnbranche. Sinds de actualisatie kent het keurmerk enkele voorwaarden met een meer specifiek MVO-karakter.

Van Houtert: “De KVNW helpt ondernemers in de wijnsector vorm te geven aan kwaliteit, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar vormt daarbij de basis”.

Het mogen voeren van het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar betekent dat het wijnbedrijf voldoet aan een aantal omschreven kwalitatieve voorwaarden met betrekking tot de bedrijfsvoering, zoals kwaliteit van aangekochte en geleverde wijnen, transport, milieu, inkoopvoorwaarden en voedselveiligheid. Deze voorwaarden zijn in de eerste plaats gebaseerd op kwaliteitsnormen als HACCP, BRC, IFS en ISO 9001/22000.

De volgende bedrijven ontvingen het kwaliteitskeurmerk:

·         GeoDev, Oosterhout;
·         Jean Arnoud Wijncom, Tilburg;
·         Léon Colaris, Weert;
·         Neerlands Wijnhuis, Groot-Ammers;
·         Wijnkoperij Okhuysen, Haarlem;
·         Pernod Ricard Nederland, Breda;
·         ThreeWines Benelux, Geertruidenberg;
·         Vinissimo, Nieuwstadt; en
·         Your Wine Partner, Chaam.

Lees ook:Zeven bedrijven ontvangen keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar
Lees ook:Acht wijnhandelaren ontvangen het herziene keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar
Lees ook:Groeiend aantal didactisch geschoolde wijndocenten
Lees ook:KVNW ~ persbericht~ 4 januari 2013
Lees ook:Zes nieuwe Register Wijndocenten brengt het totaal nu op acht!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>