Onderscheidingen uitgereikt tijdens lustrumeditie Wine Professional

Tijdens de eerste lustrumeditie van de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen en fijne gastronomische producten in de Benelux zijn tijdens de traditionele Champagne & Caviar New Year's Toast, door de Gastronomische Groote Club, de Wine Professional Diamond Awards uitgereikt.
Diamant

De Wine Professional Diamond Award is een speciaal door Amsterdam Diamond Center ontworpen reversspeld met een diamant van 0.4 karaat Briljant. Seimun Chan en directeur Hans van der Wouden van Amsterdam Diamond Center reikten voor het tweede opeenvolgende jaar de onderscheidingen uit voor bijzondere prestaties op gastronomisch gebied namens De Gastronomische Groote Club onder auspici?n van The Wine & Food Association.

Champagne en kaviaar

De bijeenkomst is een van de hoogtepunten van de beurs en mocht net als vorig jaar rekenen op veel belangstelling. Exclusief voor genodigden werd onder het genot van rijkelijk vloeiende champagne Veuve Clicquot en culinaire lekkernijen van House of Caviar & Fine Food het gastronomische nieuwe jaar ingeluid.

Bijzondere prestaties

Akira Oshima

Akira Oshima die sinds 1977 werkzaam is in Hotel Okura heeft voor zijn gehele oeuvre een Wine Professional Diamond Award in ontvangst mogen nemen. Door de inzet van Oshima is de Japanse invloed in de Nederlandse gastronomie in 35 jaar aanzienlijk versterkt. Oshima is een toonaangevend voorbeeld voor velen, mede naar aanleiding van diverse wijn/spijsthema?s waar de Nederlandse topgastronomie altijd vol verwachting naar uitkijkt en bij betrokken is.

Will Jansen en Alain Caron

Twee Wine Professionals Diamond Award voor een duo dat zich samen belangeloos inzet voor de Nederlandse chefs. Will Jansen debuteerde als misdaadauteur met Coke en gladiolen (2001). In Utrecht runde hij vijftien jaar lang twee caf?s, waarna hij freelance journalist werd. De afgelopen jaren zijn in samenwerking met diverse toonaangevende chefs een aantal culinaire boeken verschenen zoals Les Patrons Cuisiniers. Tegenwoordig maakt hij vol passie Bouillon Magazine.

Alain Caron is een Franse chef die al meer dan twintig jaar in Nederland woont en werkt. Dat laatste deed hij niet onverdienstelijk. Hij kookte onder meer in restaurants als Tante Koosje en Christophe. Caron heeft zich ontwikkeld tot een gastronomische duizendpoot. Alain heeft bijvoorbeeld een eigen olielijn ontwikkeld, 'Les Essences d'Alain', en is in diverse tv-programma?s te zien. Daarnaast werkt hij als culinair journalist een heeft hij de afgelopen jaren vele nationale en internationale chefs mogen interviewen. Grote Franse chefs heeft Caron naar Nederland gehaald voor bijzondere presentaties en hij wist zelfs Jonnie Boer in de voetsporen van Paul Bocuse en Alain Ducasse te laten treden. Caron is initiator en mede-organisator tijdens het grote wijnevenement voor Toques et Clochers van 31 maart en 1 april in Limoux. Naast Boer zijn er vele Nederlandse topchefs die acte de pr?sence geven en diverse diners en avonden verzorgen: uniek in de geschiedenis van de Nederlandse gastronomie.

Stephan van der Ven

Ruim 24 jaar werden de Nederlandse gastronomie en wijnimport voor het voetlicht gebracht in het Stan Huygens Journaal. Mede door de inbreng van Stephan is de bekendheid van chefs, gastheren en wijnleveranciers de afgelopen jaren enorm gegroeid. De societypagina van De Telegraaf is onder de chefs en wijnleveranciers de meest gelezen pagina. Op Wine Professional stond Stephan van der Ven, na zijn recentelijk afscheid als redacteur bij De Telegraaf, voor het eerst zelf in de spotlights.

Wine Professional Inspiration Award

Siem van der Marel, verbonden aan Royal Leerdam als designer, ontwierp het kristallen kunstobject dat dit jaar naar een Nederlander ging die internationaal baanbrekend en trendsettend bezig is en van wie we de komende tijd nog veel kunnen verwachten. Bert van der Leden, die eerder verantwoordelijk was voor de heropleving van de Supperclub en het trendy restaurant annex delicatessenzaak Envy oprichtte, kwam onlangs wederom in het nieuws met Vyne. Een vergelijkbaar modern concept als Envy, maar nu met wijn in het middelpunt. Van der Leden vormt met zijn verrassende en spraakmakende initiatieven een voorbeeld voor de horecaprofessionals die hun nek durven uitsteken en hiermee niet alleen de jonge generatie aanspreekt.

The Wine & Food Association
Oudeschans 11
1011 KR  Amsterdam
T 020 – 625 12 98
G 06 -  5242 1130
F 020 – 624 50 28
@ [email protected]
I http://www.thewinesite.nl/

Lees ook:Taste of Amsterdam komt eraan!
Lees ook:Succesjaar voor de Apostelhoeve
Lees ook:Bijzondere wijn- en kookdemo
Lees ook:Wine Professional 2014
Lees ook:DGS Wijnkopers lanceert de Wine Innovation Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>