Vrouwen in de Wijn!

Twee opmerkelijke wijnberichten kwamen vandaag na elkaar binnen.  Ten eerste de nieuwsbrief uit België. Van Gramolere. Hoewel ik anti-lijstjes ben, maak ik voor hun goede-voornemens-lijstje graag een uitzondering.

Ik citeer even snel: “Zo, met deze, 4 verrukkelijke tips voor uw lijstje die u niet in de eerste week van januari kan verwezenlijken!

Lukt de datum je niet, heb je een paar knotsgekke vrienden, superlieve collega’s, heerlijke buren, … vanaf 8 personen zoeken we met veel plezier een datum voor jullie uit en openen we flessen en schuiven we jullie een stoel onder jullie kont en een glas voor jullie neus!”  en de rest van het #Lijstje vind je gewoon op de site.

 

Het andere bericht was van Jet. Jet Wester  Jet schrijft, werkt in de wijngaard, blogt en maakt wijn. Hoewel wij natuurlijk donders goed weten dat het regent, herinnert ze ons hier nog fijntjes aan: “Als u zich soms afvroeg wat voor weer het op het ogenblik is, buiten, dan is hier het antwoord. Ideaal plantweer. We hadden een paar Johanniters die al een tijd lang steeds wat in de weg liepen. Moeilijk bij het maaien, moeilijk bij het spuiten, moeilijk om netten omheen te krijgen.” Mooi fotomateriaal in  een heldere blog over plantweer en hoe je dan juist de druiven kunt verkassen.

U heeft weer iets te lezen!

Lees ook:Prijzen voor Nederlandse wijnen
Lees ook:Groesbeekse wijngaard lanceert eerste Nederlandse klimaatneutrale wijn van biodruiven
Lees ook:Wijnproeverij Ladies Only
Lees ook:Nieuwe biologische wijngaard in Nederland
Lees ook:Mijnheer Reimers over “Gastvrijheid”!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>