Groesbeekse wijngaard lanceert eerste Nederlandse klimaatneutrale wijn van biodruiven

Wijngaard de Plack uit Groesbeek lanceerde onlangs de eerste Nederlandse klimaatneutrale wijn gemaakt van biologisch geteelde druiven. Het gaat om 1400 flessen regent barrique 2010. De wijngaard wordt sinds 2006 gerund door het echtpaar Grutters.

De familie onderhield de idyllische wijngaard al op een biologische manier, zonder chemische bestrijdingsmiddelen, maar wilde meer doen. Samen met FairClimateFund is de CO2-uitstoot van de 1400 flessen wijn berekend en gecompenseerd. Hiermee is de eerste Nederlandse klimaatneutrale wijn van biologisch geteelde druiven een feit. ‘Door als wijngaard biologisch te werken houd je al zoveel mogelijk rekening met de natuurlijke omgeving en het milieu. De stap om onze wijn klimaatneutraal te maken gaat nog iets verder.

De Regent barrique 2010 draagt nu ook bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot in de wereld en steunt klimaatprojecten in ontwikkelingslanden’, aldus wijnboerin Virginie Grutters. ‘Met ieder glas kan nu tevens geproost worden op een beter klimaat en een beter leven voor mensen in ontwikkelingslanden’. Wijngaard de Plack werd eerder dit jaar al bekroond met een gouden en een zilveren medaille op het internationale wijnconcours Berliner winetrophy.

Bron

Lees ook:Nederlandse wijn weer in de prijzen
Lees ook:Prijzen voor Nederlandse wijnen
Lees ook:Nieuwe biologische wijngaard in Nederland
Lees ook:Er staat in Nederland al 150 hectare wijngaard!
Lees ook:Bezoek een wijngaard in Lelystad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>