Brood, wijn en …

Als er iets is waar ik dol op ben, dan is het brood wel. Mij maak je helemaal gelukkig met een heerlijk, knapperig, ambachtelijk brood, bij voorkeur net uit de oven, met een glas wijn en wat olijfjes. Meer heb ik niet nodig…. Af en toe bak ik dan ook zelf brood, en dat gaat best goed. Het boek dat Edith gisteren op Koken.blog besprak, lijkt me dan ook geweldig: Italiaans brood.

Wat voor wijn je daarbij drinkt? Ach, iedere goedgemaakte fles is lekker. Italiaans natuurlijk, want de stelregel is: eten uit een bepaald land combineert meestal het beste met wijn uit datzelfde land.

Rood, wit, het maakt niet uit… Hoewel, met olijven erbij gaat een rode wijn toch wat minder goed. Misschien dat je dan de Trebbiano d’Abruzzo van Contesa eens moet proberen, een witte wijn waar wat tonen van laurier in te proeven zijn. Een volle frisse wijn, met aroma’s en smaak van appeltjes en witte bloemen. Je kunt hem aanschaffen bij Werkhoven Wijnen in Nieuwegein.

Als het rood moet zijn, is de Refosco 2009 uit Friuli die Monega verkoopt een goede keus. Ik proefde deze (en die van Werkhoven Wijnen ook) recent op Italia al Dente, en vond hem heerlijk. Misschien moet je bij deze fruitige, sappige rode wijn met de smaak van rijpe kersen overigens een lekker stuk kaas nemen, en die olijven laten staan. Veel tannines heeft deze wijn niet, dus dat komt goed uit.

Wijn, brood, kaas, wat wil een mens nog meer.

Lees ook:Wijn-spijs combinatie: Spagetti met Pinot Grigio
Lees ook:Olijfolie van Fattoria Bernardini
Lees ook:Wat drink ik bij Indisch eten?
Lees ook:Italy, love it or leave it
Lees ook:Nieuwe wijn alleen voor webwinkels!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Brood, wijn en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>