Nieuwe wijn alleen voor webwinkels!

RenideoNieuw in Nederland is dat er een wijn op de markt wordt gezet die alleen verkrijgbaar is bij webwinkels!

De eerste webwijn ;-)

Het gaat om een Italiaanse wijn, rood en wit. Moderne smaak en styling.

Het gaat om de volgende winkels:

BuyYourWine.com
VillaVino.nl
www.wijnwereld.nl
www.fattoria.nl
www.wijnwinkel.nl

De prijs is ook niet te hoog: 5.95 euro.

Een unicum in de wijnwereld: world wide wijn op het world wide web. Begin november wordt de witte en rode wijn van Renídeo gelanceerd, een nieuw wijnmerk dat alleen via internet verkrijgbaar is.

Unieke gebeurtenis in de wijnwereld: webwijn
In de zoektocht naar wijn kan de consument vele kanten op, want naast de vele wijnhandels die ons land rijk is, stijgt ook het aantal webwinkeliers dat wijn aanbiedt. Wat het wijnmerk Renídeo uniek maakt is dat dit label specifiek en alleen beschikbaar is voor de internetbranche.

Het wijngebied
Het wijnmerk Renídeo brengt een rode en een witte wijn uit. De wijnen zijn afkomstig uit Apulië (ook wel Puglia genoemd) in Italië, één van de oudste en meest klassieke van alle Italiaanse wijngebieden. Een perfecte streek voor de wijnbouw vanwege het milde klimaat in combinatie met een frisse zeewind. Men gebruikt druiven die tegen een stootje kunnen en die in staat zijn om in de hitte toch voldoende zuren en frisheid te bewaren en optimaal te rijpen. Internationaal worden de wijnen uit deze streek steeds populairder en ook internationale wijnmakers trekken steeds meer naar deze streek.

Het wijnhuis
De Renídeo wijnen worden geproduceerd door het wijnbedrijf La Corte. De weersomstandigheden in Zuid-Italië hebben veel weg van die in Australië. In 2001 is er dan ook voor gekozen om de Australische wijnmaker Chris Ringland aan te nemen bij La Corte. Hij wordt geassisteerd door Giuseppe Caragnulo, die twintig jaar ervaring heeft met wijnmaken in Puglia. La Corte is onderdeel van Renídeo, dat ook actief is in Toscane en Armenië. Bij La Corte is men gericht op het verleggen van grenzen, het zoeken naar iets nieuws. Dat nieuwe is bijvoorbeeld de medewerking aan de eerste webwijn.

Renídeo Pinot Grigio
De Renídeo Pinot Grigio is een droge witte wijn met veel fruit; appel, peer, een vleugje citrus en passievrucht. Een wijn met een frisse en open smaak en een hintje zoet. Heerlijk bij een goede bouillabaisse, gegrilde vis, pasta met paddestoelen, lasagna met inktvisinkt en garnalensaus.

Renídeo Primitivo
De rode Renídeo Primitivo heeft een krachtige, zwoele geur met een aangename kruidigheid van peper en tijm, maar doet ook denken aan frambozen en kersen. De smaak is soepel, warm, open en pittig met zachte tannines. Heerlijk bij gegrild vlees, geit uit de oven, belegen kazen en hartige taarten.

De lancering
De Renídeo wijnen worden woensdag 8 november gelanceerd. Zoals vermeld zijn deze rode en witte wijn uitsluitend verkrijgbaar via het internet. De deelnemende webshops zijn:
- http://www.buyyourwine.com
- http://www.villavino.nl
- http://www.wijnwereld.nl
- http://www.wijnwinkel.nl
- http://www.fattoria.nl

Lees ook:Wat drink ik bij Indisch eten?
Lees ook:Nieuwe gastronomische wijncursus
Lees ook:Wijngids van de Consumentenbond
Lees ook:Roze bubbels van Barefoot Altijd een knalfeest met de Bubbly Pink Moscato
Lees ook:Waarom drinken we eigenlijk witte wijn in de zomer?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nieuwe wijn alleen voor webwinkels!

  1. Paul

    meer exclusieve (want alleen via de webwinkel te bestellen) italiaanse wijnen vind je sinds kort op http://wijnwagentje.nl

    Ik was een van de gelukkigen die de opening mocht bijwonen die feestelijk werd gevierd op, jawel, vrijdag de 13de!

    Goeie prijs- kwaliteit verhouding, test zelf maar!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>