Wijn bij de sushi

Afgelopen week at ik weer eens geweldige sushi, bij het Utrechtse Sushi Kyushu. Er is echter altijd één maar als we daar gaan eten: we zijn op bier aangewezen…

Nu vind ik een Japans biertje – Kirin, Asahi – helemaal niet verkeerd, maar een glas wijn kan zo ontzettend lekker zijn bij de sushi. Sushi Kyushu heeft echter een zeer beperkte keuze: huiswijn wit, rosé en rood…

Dit keerde probeerde ik toch nog maar eens de huisrosé, maar helaas: veel te zoet. Hetzelfde had ik bij een eerder bezoek met de witte wijn.

Hierbij dus was suggesties voor al die sushi-restaurants in Nederland zonder fatsoenlijke wijnkeuze. Zorg dat je minstens drie wijnen in huis hebt:

- een goede droge Duitse Riesling, niet al te vettig en vol.

- fino sherry van een goed huis, van Lustau bijvoorbeeld,

- of, nog origineler, Japanse wijn, van de koshu druif. Niet goedkoop, maar de moeite waard om bij je gasten te introduceren. Ze zijn in middels in Nederland te krijgen!

En zo niet, sta dan voortaan BYO (bring your own) toe. Dan nemen wij volgende keer zelf een flesje mee bij jullie heerlijk uramaki, ebi tempura en andere zaligheden.

(En lezers, wat is jullie favoriete wijn bij de sushi?)

Lees ook:Vreemde druiven: koshu
Lees ook:Trend in Spanje: wijn- en sherrycocktails
Lees ook:Glaasje sherry bij de haring
Lees ook:Sherry is hot?
Lees ook:Wat is manzanilla sherry?

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Wijn bij de sushi

  1. Mariella Beukers Auteur

    Lijkt me een heerlijk combinatie. Bedankt voor de tip, Richard!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>