Vreemde druiven: koshu

Wel eens van koshu gehoord? Ja, het heeft te maken met wijn. Wijn uit Japan zelfs! Koshu is een inheemse druivensoort die al sinds de middeleeuwen in Japan voorkomt. Hij is daar gekomen via de bekende Zijderoute, vanuit Eurazië. Sinds eind 19e eeuw word er ook serieus wijn van gemaakt, op de ‘klassieke’ manier.

Wijnen van koshu zijn sinds dit jaar ook in Nederland te koop. Eerste was sommelier Edwin Raben, via Edwines.com. Inmiddels is er ook The Koshushop, voor het bedrijfsleven. Via Wijnreus.nl kun je binnenkort als particulier een andere Koshu kopen. De prijzen zijn niet gering, reken zeker op € 15,- voor een flesje. En hoe dat smaakt? Vrij neutraal en wat notig over het algemeen, met wat weinig zuren en weinig fruit. Maar sommige zijn prima te combineren bij de sushi!

Lees meer op Wijnkronieken, waar ik uitgebreid in ga op koshu, in drie verschillende blogposts.

Lees ook:Zuurkooltijd…. met Riesling natuurlijk
Lees ook:Wijn leren drinken met de Nintendo
Lees ook:Goede oogst 2007 in Pay ‘dOc
Lees ook:Wijn bij de sushi
Lees ook:Gallo roept wijnen terug uit Japan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>