Cava in de lift

Cava blijft onverminderd een van dehardlopers van de Spaanse wijnindustrie. In 2010 werden er wereldwijd 245 miljoen flessen van verkocht, 11,5 % meer dan in 2009. Van die flessen bleef 39% in Spanje (+ 8,4 % in volume) en ging 61% naar het buitenland (+ 14 % in volume).

Topafnemers waren bijvoorbeeld Duitsland (41 miljoen flessen, + 18 %) en België (21 miljoen flessen, + 35 %). Opvallend: Frankrijk importeerde 3,8 miljoen flessen cava en is daarmee nummer 6 op de lijst van exportbestemmingen.

Helaas meldt het bericht niet op welke plaats Nederland staat. Want cava, dat blijft één van mijn favorieten.

Bron

Lees ook:Verkoop Champagne stijgt met 5%
Lees ook:Oogstbericht Duitsland
Lees ook:Export wijn uit Duitsland groeit met 4%
Lees ook:Bubbelland numero uno: Italië
Lees ook:Wijnexport in 2010 flink gegroeid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>