Lekker lezen in De Wijngek

Scenarioschrijver en regisseur van vele televisieprogramma’s Hans Melissen schrijft ook wijnboeken. Denk aan Château Poeha, Vloeibare Liefde, Verhalen Met Een Slok Op, Wijnen Met Een Lange Neus, Kom, Vul De Glazen,  Fransen Kunnen Niet Koken & Hebben Geen Verstand Van Wijn en Het Festijn Van Kaas & Wijn.  In oktober vorig jaar verscheen een nieuwe bundel verhalen, waar ik erg van heb genoten.

In 14 korte verhalen geeft Melissen in De Wijngek een blik op zijn zeer diverse belevenissen in de wijnwereld. Sommige verhalen gaan over ouwe jongens krentebrood met dikke sigaren en vette flessen Bordeaux of Bourgogne. Melissen verkeert dan ook regelmatig in kringen waarin het opentrekken van een ‘klassieke wijn’ geen financiële belemmering vormt. Andere verhalen hebben kartonnen wijnpakken als onderwerp, die bovendien mensenlevens redden. Meestal is daar net als je denkt dat het allemaal wat snobistisch wordt, weer een verhaal waaruit blijkt dat Melissen ook het gewone hooglijk weet te waarderen, zoals in ‘Een Italiaanse in La Douce France’ bijvoorbeeld.
Melissen heeft weer 14 smakelijke verhalen opgetekend, die luchtig en aangenaam leesvoer bieden op treinreizen, voor het slapen gaan en bij een lekker glas wijn!

Hans Melissen, De Wijngek, 2011, is te bestellen bij Hans zelf, voor € 10,- of ook bij Bol.com.

Lees ook:Wat betekent het woord Cuvée precies?
Lees ook:Derde J en T Magazine (van Jonnie en Thérèse)
Lees ook:Nieuwe techniek in de wijngaard met micro-oxygenatie
Lees ook:Nederlandse wijngaard in opstand tegen chaptalisatie
Lees ook:Het verhaal van.. KETEL1

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Lekker lezen in De Wijngek

 1. Van Poelgeest

  Nu pas een recensie van de Wijngek/ Je loopt flink achter Mariella

    /   Reply  / 
  1. Natasha ter Haar

   Ach ja, je moet het natuurlijk wel eerst gelezen hebben om het te kunnen recenseren;-)

     /   Reply  / 
   1. Mariëlla

    Ik loop zeker achter, de stapel wijnboeken is groot hier. Maar heb blijft lekker leesvoer, en daar mag best aandacht voor!

      /   Reply  / 
 2. John Bindels

  En dat stokoude verhaal over die hond die’wijnkenner’is,had je dat dan ook pas gelezen? Of was de kopijnood zo hoog dat je ook nu weer als uitgangspunt hanteerde: ‘Ach ja, je moet toch wát…”

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>