Wanneer smaakt wijn het beste in 2012 ?

Je hebt het misschien wel eens gehad. Je wilt je favoriete wijn aan iemand laten proeven en opeens smaakt hij veel minder lekker. Later proef je hem opnieuw en vind je hem weer heerlijk. Toeval?

Niet volgens de biodynamische proefkalender van Maria en Matthias Thun, ook verkrijgbaar in boekvorm. Zij delen het jaar in in fruit-, bloemen-, blad- en worteldagen. De eerste twee zijn zeer geschikt om wijn te proeven, de laatste twee kun je volgens hen beter vermijden.

Dit alles is gebaseerd op de stand van de maan en de sterren. In het boekje wordt hier ook verder op ingegaan.  Veel mensen vinden dit maar onzin en zweverig. Toch zijn er grote supermarktketens in Engeland, zoals Tesco en Mark & Spencer, die er wel degelijk rekening mee houden en hun wijnproeverijen alleen op “fruitdagen” geven.

Zelf weet ik nog niet wat ik er precies van vind, maar ik weet wel dat wijn niet elke dag hetzelfde smaakt. Graag wil ik zelf nog een keer een proeverij houden op twee verschillende dagen met dezelfde wijnen om het testen. Als je interesse hebt om mee te doen hoor ik het graag.

Wij hebben het nieuwe boekje maar weer besteld, het blijft leuk om te kijken welke dagen “fruitdagen” zijn en kijken of je eigen idee hierover klopt. Er is trouwens ook een gratis app voor Iphone:  Wine Tonight? Deze geeft alleen per dag aan of het een goede dag is om wijn te drinken.

Oja, vandaag is de hele dag een “fruitdag”, dus veel drinkplezier!

When wine tastes best 2012

Maria & Matthias Thun

o.a. te koop bij Bol.com

 

 

 

 

Lees ook:Vers gesurfd: Carnet de Table
Lees ook:Boekje van Mitra voor 4,99
Lees ook:Ik heb een oude wijn gevonden in mijn kelder! Help!
Lees ook:N,R&F van vandaag de dag
Lees ook:Oogstbericht uit Chili

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>