N,R&F van vandaag de dag

Geen ‘en Primeur’ wijnen bij  Chateau d ‘Yquem op dit moment. Pierre Lurton zal de 2011 pas uitbrengen op het moment dat de tijd daar voor rijp is.  Op een moment dat past bij de voortreffelijkheid van deze jaargang.

Geenszins is het een kwestie van het volgen van Latour, maar slechts het uitkiezen van het juiste moment! Hier wat meer over te lezen!

Toch maar even kijken en luisteren wat de ‘Herenkoks’ er zelf over zeggen. Goed kijken!  En luisteren…maar ook kijken!

Op Ze.nl een goedbedoelde poging  om een ieder wat vrijer in de wijn-spijs combinaties te maken. Zodat je makkelijker kiest, en beter, als je gasten over de vloer krijgt!
Weet je het na het lezen van dit artikel eigenlijk nog niiet, of wil je er nu eindelijk wel eens veel meer van weten, kijk dan eens op de site van het Wijncoachingbureau   voor een (korte) op maat-gemaakte cursus! Doen!

 

Of kijk eens naar de uitleg op deze video. Die brengt je weer een stuk verder!

 

 

Een aanrader, Merlot in de binnenstad van Amersfoort! Leuk detail is  “Tsjechische wijnen”  op de wijnkaart! Lees zaterdag het interview op het wijn.blog over de zeer charmante importeur van deze wijnen! Zdenka Kroutvorová. Getipt door Regina Meij van Imperial WIjnimport.

 

Dit jaar naar Zuid-Afrika maar volgend jaar zou ik wel heel graag naar Zuid-Amerika willen. Wauw.  Misschien als blogger !

Voor een brede oriëntatie op de wijnwereld zeker Zwitserland niet vergeten! Als je er een neus voor hebt, vind je  prachtige wijnen!

“Tweede plaats voor Taittinger Millésimé 2004
De tweede plaats voor de Taittinger Millésimé 2004 maakt de lijst voor Taittinger compleet. Een beloning voor de kwaliteitseisen die Taittinger jaar op jaar nastreeft in het maken van hun champagnes.” En wie stond er dan op de eerste plaats? Klik en lees!

Lees ook:Met 2 Michelinsteren toch de eenvoud bewaren!
Lees ook:Champagne berichten!
Lees ook:Ruzie bij Taittinger
Lees ook:Champagnenieuws uit Parijs
Lees ook:Drinkt James Bond Bollinger of Taittinger?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>