Oogstbericht uit Chili

Ieder jaar weer spannend om te bedenken: op het zuidelijk halfrond is in mei de druivenoogst vaak al afgelopen! De jaargang 2011 komt eraan! Vanuit Chili krijg ik vandaag bericht over de oogst van 2011.

Bij Casa Marin maken ze prachtige wijnen. . Maar volgens Maria Luz Martin is de oogst van 2011 de meest ingewikkelde sinds ze haar eerste oogst in 2003 beleefde. De lente werd gekenmerkt door lage temperaturen en vorst. De zomer was zonnig, met soms wat hitte, maar gelukkig veel wind die zorgde voor verkoeling.

In de eerste week van mei is bij Casa Marin echter nog steeds niet alle sauvignon blanc geoogst. De druiven willen niet echt afrijpen: de planten willen het liefst weer gaan slapen en zijn niet aan de slag om de druiven ‘af’ te  maken. Dit vormt een grote uitdaging voor het bedrijf. Zo laat is de sauvignon blanc namelijk nog nooit geweest!

Gelukkig zijn de druiven die geoogst worden wel gezond en goed van kwaliteit. De oogst is tenslotte nooit hetzelfde en dat maakt het werken met wijn zo’n ontzettend uitdaging, nooit saai, aldus Maria Luz Martin. Op YouTube een filmpje over de sauvignon blanc-oogst bij Casa Marin.

Foto van de Facebookgroep van Casa Marin!

Casa Marin wordt sinds kort in Nederland geïmporteerd door Wijnkoperij Okhuysen.

Lees ook:Oogst in Frankrijk toch al begonnen
Lees ook:De oogst 2006 in Californie wordt 16% kleiner
Lees ook:Oogst 2008 in Australie gehalveert
Lees ook:Eerste druiven in Europa geoogst
Lees ook:Verslag uit de wijngaard 5: September in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>