Vrouwelijke wijnschrijvers in opmars…

Het is vast toeval, maar er komt deze winter nog een hele reeks van wijnboeken uit, en allemaal van vrouwelijke auteurs! Is dat een offensief tegen de mannelijke suprematie onder de wijngidsenschrijvers? Hmm, vast wel ;-)

In januari kunnen we uitkijken naar het boek van journaliste Remke de Lange. Zij verruilde een jaar lang Nederland voor een Australische wijngaard. Over haar ervaringen schreef ze ‘Tussen de druiven’, dat bij AmboAnthos zal verschijnen.Verder maakte Remke ook nog eens haar eigen wijn: Rem’s Row, een zonnige Aussie shiraz  van de druiven uit één rij in het veld. In januari wordt, tegelijk met het boek, de wijn gepresenteerd. Meer over dit boek in januari!

Griekenland
Van journaliste Frederiek Lommen is vorige week bij Uitgeverij Tipi Druiven en droesem verschenen, over wijn en wijngaarden in Griekenland. Een recensie-exemplaar is naar mij onderweg, dus binnenkort meer over dit boek.

Hema
Cisca Breedijk, voormalig wijninkoopster bij de Hema en columniste bij WineLife, schreef ook al een boek over haar ervaringen, ‘Wie laat ons omfietsen naar de Hema’. Het boek wordt morgen in een wijn-society-bijeenkomst gelanceerd. Als het enigszins lukt, doe ik natuurlijk verslag en uiteraard wordt het boek hier ook besproken.

Rainbow Wijngids
En dan vanmiddag, dan is het voor mij feest! Dan houden we de Rainbow Wijngids ten doop, met profielen van 43 kleine, gespecialiseerde wijnwebwinkels, leuke anecdotes én een beschrijving van 250 lekkere wijnen. Het boek is ontstaan in samenwerking met een aantal leden van de Vereniging van Kleine Wijnimporteurs.  Ik zal een bespreking van het boek aan Natasha overlaten ;-)

Rainbow Wijngids is voor € 19,95 te koop bij de boekhandel, en uiteraard ook bij Bol.com

 

Lees ook:Tussen de druiven: wijnboek van Remke de Lange
Lees ook:Tussen de druiven – the movie
Lees ook:Verwacht: Rainbow Wijngids
Lees ook:Vooraankondiging: De Rainbow wijngids
Lees ook:Het ultieme kerstcadeau! De Rainbow Wijngids

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>