Graham’s Port 1890 Lodge ondergaat metamorfose

Rotterdam, 4 april 2013

Na een ingrijpende verbouwing opende niemand minder dan de President van Portugal op donderdag 21 maart jl. de nieuwe Graham’s Port 1890 Lodge officieel. De nog altijd actieve Port Lodge in Vila Nova de Gaia biedt nu het mooiste bezoekerscentrum voor port. En er is zelfs een restaurant gevestigd. In VINUM Restaurant & Winebar geniet je van een geweldige maaltijd terwijl je door een enorme glazen wand kijkt op de vaten waarin de port ligt te rijpen.

Graham’s Port 1890 Lodge
De Dom Luis brug over de Douro verbindt het oude centrum van Porto met Vila Nova de Gaia. Aan deze zijde van de rivier liggen in de vele ‘lodges’ de portwijnen onder de beste omstandigheden te rijpen. Symington Family Estates, waartoe Graham’s behoort, had de ambitie van de Graham’s Lodge het beste bezoekerscentrum voor port maken. En daar zijn ze zeker in geslaagd. De in 1890 gebouwde lodge is één van de weinige die na ruim 120 jaar nog steeds actief zijn. In verschillende talen, waaronder Nederlands, worden bezoekers vakkundig rondgeleid in het bezoekerscentrum en door de kelders met de duizenden portvaten. In de tasting rooms kan men vervolgens kiezen tussen verschillende proeverijen, van Classic tot Luxury.

VINUM Restaurant & Wine Bar
Een lunch of diner in VINUM Restaurant & Winebar maakt een bezoek aan de Graham’s Lodge tot een ware port experience. In het restaurant zit je, gescheiden door een glazen wand, bijna midden tussen de vaten port. In de serre van het restaurant heb je een adembenemend mooi uitzicht over het oude centrum van Porto, Vila Nova de Gaia en de Dom Luis brug over de Douro. Ook is er een ‘privado’ gedeelte voor kleine groepen of privéfeestjes. De gerechten op de menukaart hebben een traditionele Portugese basis, met een internationale, moderne twist. Er wordt gewerkt met de beste, natuurlijke ingrediënten van het Iberisch schiereiland en de diepe wateren van de Atlantische Oceaan. Op de wijnkaart staan zowel de huizen van Symington zelf als van de andere wereldberoemde wijnproducenten die aangesloten zijn bij de Primum Familiae Vini, zoals Pol RogerChampagne, Château Mouton Rothschild en Hugel & Fils.
In de wijnbar kun je verschillende wijnen per glas bestellen in combinatie met gevarieerde tapas, pintxos en zoete lekkernijen. En ook op het terras is het prima toeven, even weg van de hectiek van de stad.

Porto – een geweldige bestemming voor een wijntrip
En Porto biedt nog veel meer! Steegjes vol ambachtelijke werkplaatsen, smeedijzeren balkons met kleurige bloemen en overal blauwwitte tegeltjes (azulejos) karakteriseren het historische stadsdeel Barredo, dat tot Werelderfgoed is uitgeroepen. Hetzelfde geldt voor de Dourovallei waar de wijngaarden en quinta’s zich bevinden. Vanaf Schiphol en Eindhoven zijn diverse directe vluchten naar Porto te boeken; vanaf april vliegt ook Transavia vier keer per week op Porto.

Graham’s Portwijnen worden in Nederland via Verbunt Wijnkopers verkocht aan de horeca en de wijnspeciaalzaak, waaronder de ruim 100 leden die aangesloten zijn bij de Wijnkring.

 

Graham’s Port

Lees ook:Een van de best bewaarde geheimen van Graham’s
Lees ook:Nieuw: Graham’s 1961 Single Harvest Tawny
Lees ook:Opdat wij niet vergeten ….
Lees ook:Op dat wij niet vergeten … Lancering
Lees ook:Graham’s Port declareert Vintage 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>