Een van de best bewaarde geheimen van Graham’s

 

Graham’s 1969 Single Harvest Tawny Port

Na het overweldigende succes van de Graham’s 1961 Single Harvest Tawny komt er nu een aantal zeer exclusieve flessen Graham’s Single Harvest Tawny uit 1969 op de markt.

Het beste van het beste…

Graham’s Port behoort tot Symington Family Estates. Een paar jaar geleden kwam de familie Symington op het idee om een eerbetoon te brengen aan de geschiedenis van Graham’s als producent van fantastische, oude tawny’s. Ze kozen ervoor om een tawny port van één oogstjaar op de markt te brengen uit vaten die normaal gesproken gebruikt worden om aan de 10, 20, 30 en 40 jaar oude tawny’s toe te voegen. Charles Symington, wijnmaker bij Graham’s: ‘Uit alle tawny wijnen die lagen te rijpen kozen we toen de 1961: voor Graham’s altijd al een heel bijzonder jaar. Deze wijn heeft gerijpt onder het waakzame oog van mijn vader en hij wordt nog steeds gebruikt om extra complexiteit en diepte aan de Graham’s 40 Year Old Tawny Port toe te voegen.’ En dat het een uitzonderlijke wijn is, werd bevestigd door het feit dat de wijn binnen korte tijd uitverkocht was.

 

1969….. een memorabel jaar

Het jaar dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette, de BTW in Nederland werd ingevoerd, Nixon president werd en John Lennon en Yoko Ono een week lang in het Hilton Amsterdam in bed bleven.

Bij Graham’s was de keuze voor de 1969 als opvolger van de 1961 snel gemaakt. Deze wijnen zijn van dezelfde uitzonderlijke kwaliteit en het bijzondere karakter van beide jaren kent veel gelijkenissen. Alle 21 vaten die nog in de Graham’s Lodge in Vila Nova de Gaia lagen werden intensief doorgeproefd en allemaal waren ze subliem. Toch sprongen er zes vaten echt uit. Om te beginnen door hun levendige, intense amberkleur en betoverende aroma’s van karamel, noten, vanille en sigaren. In de mond een enorme concentratie met smaken van bloemen, exotische kruiden en gekristalliseerde sinaasappelschil. Deze rijke port wordt in balans gebracht door stevige en verfrissende zuren en heeft een oneindig lange afdronk.

De Graham’s Single Harvest Tawny 1969 werd eerder dit jaar dan ook niet voor niets bekroond met een gouden medaille door de International Wine Challenge.

 

Beperkt aantal flessen

In ieder van de zes geselecteerde vaten zit voldoende wijn om 712 flessen te kunnen vullen. Voor Nederland is er een beperkt aantal flessen beschikbaar in een luxe geschenkdoos. De consumentenadviesprijs bedraagt 182,50 euro per fles.

 

Graham’s Portwijnen worden via Verbunt Wijnkopers verkocht aan de horeca en de wijnspeciaalzaak, waaronder de ruim 100 leden die aangesloten zijn bij de Wijnkring, www.wijnkring.nl.

 

En de Wijnkring viert dit jaar haar 30 jarige jubileum! Dit feest wordt heel toepasselijk gevierd met een korting van maar liefst 30 euro op de Graham’s 30 Year Old Tawny Port!

 

www.grahams-port.com                        malvedos.wordpress.com         www.thevintageportsite.com

Lees ook:“Blauwe” Port
Lees ook:Graham’s als Exclusieve december tip
Lees ook:Nieuw: Graham’s 1961 Single Harvest Tawny
Lees ook:Op dat wij niet vergeten … Lancering
Lees ook:Opdat wij niet vergeten ….

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>